“Loma”

24.07.2009 - 16:33 / norpatti.


Okei. Varoitus: tää on ihan megapitkäiso merkintä!! Suoraan luonnosmatkapäiväkirjoista (miinus pari sotkusensurointia) skannattu. Eli otappa hyvä asento tuolissa: tässä tulee jättiannos norpatti-seikkailua… (Tän skannaamiseen ja tänne laittamiseen meni muuten ihan TOLKUTTOMAN kauan, joten toivottavasti tästä edes jotain hupia irtoaa.)

Edit: Siirsin koko p*skan uuteen paikkaan viemästä tilaa täällä. Eli käykääpä lukemassa lomamuistot täältä.

Kategoria: sarjakuvat.
Tagit: , ,28 vastausta - ““Loma””

 1. maijj Kirjoittaa:

  kunnon maratooni! :D
  mutta hauska oli lukea, lisää tälläästä :)

 2. Terhi Kirjoittaa:

  Olipa sekä hauska, että jossain kohdin koskettava pätkä! Silmät suorastaan kostui! :)

 3. Heli Kirjoittaa:

  Karvis viittaukseen, se on olemassa. Muistaakseni karvisen 20 v kirjassa on se nähtävillä (jollei vanha laho pää petä).

 4. henrik Kirjoittaa:

  Onpahan valtaisa päivitys, kiitokset vain että jaksoit tämmöisen skannata. Luin pitkin päivää niin että riitti koko päiväksi lukemista.

  Ja vielä näsäviisasta metafysiikkaa: Kysymys siitä onko maailmankaikkeudella rajoja on merkityksetön, sillä maailmankaikkeuden ulkopuolella ei ole olemassakaan käsitteitä kuin olemassaolo tai tila.

 5. Mikkeliläinen Kirjoittaa:

  Jaa Mikkelissä kävit :D. Itse olen sieltä päin. Aivan Visulahden vastarannalla on islanninhevostalli, heppoja voi nähdä (joskin pieninä ruskeina ja mustina pisteinä) Visulahdelta. Mukava paikka :D.

  Koirasta tulikin mieleeni: Kyseisen tallin omistajan mäyräkoiralle kävi samoin kuin Veeralle, joskin sille kävi paljon pahemmin. Kallonmurtuma tuli, mutta ei onneksi kuollut :D.

 6. Hevoinen Kirjoittaa:

  Ka, olette ajaneet ihan mun ohi, asun nääs Vesangassa. Mulle tuo nimi on vääntynyt silleen että ko Pauli Ankka kväi Suomessa keikalla -56 niin se hukkasi velipuolensa Wes in ja tämä asitten päätyi rengiksi tännepäin ja paikan nimeksi tuli miehen mukaan Ves Anka ;DD
  Tuo lintutarina missä pikkulintu huutaa evästä ja äiti oksentaa sopii hyvin Spurgulokin nuoruuden kuvaukseen=)

  Kiitos kovasti isosta päivityksestä, olenkin jo tässä päiviä laskeskellut ja odotellut=)

  p.s.Vilkku-unibiisikommentti: Ja muaaaa naurattaaaaaa= Ei saa surettaa??

 7. Leena Kirjoittaa:

  Ite kun oon lapsellinen (niin helevetin rikas tää suomen kieli) niin v*tuttaa kiertää joka jumalan kesä näitä huvi?puistoja ja kärsänniemiä. Ja anna mun kestää nuo muitten ihimisten kakarat?! Onko se nyt jotenkin niin älyttömän vaikiaa opettaa ees jonkinlaisia käytöstapoja? Mihin tämä maailma on menossa, sanon vaan…

  Ja sitten jotkut aikuiset ihimiset kiertää _vapaaehtoisesti_ kaikki nämä keskitysleireihin vertautuvat paikat! Se on respektii se, sanon. Te ootte varmaan niitä joita ei edes puuduteta hammaslääkärissä.

  Muuten oon sitä(kin) mieltä, että jos maksaa ittensä kipiäksi noihin keskit.. eikun huvipuistoihin, niin kaikkiin laitteisiin vaan! Jos mimmi ostaa lastenosastolta vaatteet, niin sinne vaan pomppuhelevettiin. Ja jos sun naamavärkillä varustetulle tyttelille joku leggingssiäiti uskaltaa tulla aukoo päätään, niin auvo takasin.

  Muuten nää voisin ennustaa, että sittenkun pikku-norpatteja alkaa ilmeentymään, niin sitten te(kin) ootte jo niin kypsiä, että lomailette vaan mummoloissa (se ylöspito..) ja Kerttu-Irmelille näytetään kotiseutumuseota ja Iittalan naivistit-näyttely. Ei sillä että niissä mittään vikaa olis.

  ps. Oikiasti oli ihana postaus, nauroin pissat housuissa.

 8. innimöö Kirjoittaa:

  kymmenen viimosta sivua ei tuu näkyviin

 9. Affen Kirjoittaa:

  Hauskaa luettavaa. Kivasti olet nähnyt vaivaa meidän takia *sniff* :’)

 10. Klein Kirjoittaa:

  Voi vitsi tää oli hauskaa luettavaa. Itse kävin lomallani juuri samoissa paikoissa kuin sinäkin mm. Nurmossa, Seinäjoella, Keskisellä, Alavudella, Powerparkissa yms ja rakastuin etelä-pohjanmaahan lähtemättömästi.

 11. hiiru Kirjoittaa:

  hjeii! YLI-ihanaa! justahan ku vanhat millan kesäseikkailut..kuvitettuna vaan! :D ja tuo äitilintuhommeli oli kyllä paras! muahhaa! ;D

 12. Tiia Kirjoittaa:

  Mahtava kesälomapostaus! Tässä kului aika rattoisasti jopa ääneen hihitellessä. :D

  Jaa vai tinkereitä ne karvajalkaiset irlantilaiset hepat on. Nähtiin muutama, kun päästiin vossikka-ajelulle. En ollut aiemmin nähnyt samanlaisia jalkoja kuin shire-hepoilla, jotka on valtavia. Ne oli omia suosikeita joskus ala-asteen heppa-aikoina. :)

 13. reeta Kirjoittaa:

  Hauska postaus! :-)

  Mutta mutta… miten sä eläintenystävänä menet delfinaarioon käymään?

  Mm. vuonna 1999 Animalia antoi Anti Animalia-palkinnon “Tampereen kaupunginvaltuustolle Särkänniemi Oy:n delfinaarion sulkematta jättämisestä” Ei ne delfiinit siellä iloissaan pompi ja hyppele…

 14. reeta Kirjoittaa:

  Hm, eikö mun linkki tullut perille?
  Siis täältä:
  http://www.theinvisibles.eu/
  löytää lisää tietoa eläimistä viihdekäytössä. Surullista menoa…

 15. Kirppu Kirjoittaa:

  Iiiihana, ihana, ihana, hepat IHANIA, mää en kestä!

  Ja ihanaa huomata et joku muukin innostuu eläimistä yhtä paljon kummää! :D

 16. norpatti Kirjoittaa:

  Reeta, kiitos linkistä! No empä tienny tosiaan, että ovat luonnosta pyydettyjä ne vanhimmat! :( Must ne kyl vaikutti aika “onnellisilta” ja näyttivät nauttivan temppuilusta… mut eihän niillä tietysti muita mahiksia oo. Must on kuitenkin hyvä, et niille tarjotaan tekemistä ja aktiviteetteja kokoajan ja hoitajien kanssa oleilua, kuten mille tahansa vankeudessa kasvaneille (vrt.lemmikit) sen sijaan että pidettäisiin ne tylsissä ja ahtaissa (?) altaissa ilman mitään vaihtelua pelkästään näytillä, kuten eläintarhoissa useat “villieläimet” (en siis ymmärrä sitä, että jos eläin pidetään vankina, eikä sitä oo aikomus palauttaa enää luontoon, niin miksei sitä vaan kesytetä kunnolla). Mutta järkyttävää tosiaan tuo, että ne on oikeesti pyydystetty luonnosta ja poikaskuolleisuuskin on noin suuri. :( Silti: en voi kieltää, etteikö delfiinien näkeminen livenä olis ollut upea kokemus. Ens kerralla jättänen Särkänniemen väliin ja lähden tähyilemään olentoja niiden luonnolliseen elinympäristöön jonnekin päin maailmaa.

 17. Nemimonde Kirjoittaa:

  Hitto, Jyväskylässäkin kävit :( Harmi etten törmänny, tosin ite elelen syrjäseuduilla. Oisin voinu tulla pyytään nimmaria :)

  Wankkuri on kuulemma kallis paikka.

 18. Savitassu Kirjoittaa:

  Aah, tätä oli ihanaa lukea. :) Tahtoo Visulahteen!

  Ette muuten kovin kaukana meikäläistäkään käyny jos kerran Jyväskylässä ja Mikkelissä olitten. Jos täällä Pieksämäellä ois jtn kivaa nähtävää niin oisitte varmaan tännekin tullu, neh? :D

  Sun pitäs norpatti piirtää heppasarjakuvia! :D Ja lisää Hengellistä tyynyä, aaaarhhh.<3

 19. Tirrieri Kirjoittaa:

  Oih,oikein tänne poriinkin tulitte poikkeamaan :D Tosi ihana lukea noin suuri määrä merkintöjä lomasta ^^ Itse kun olen niin laiska päivittämään mistään reissuistani *köhii*

 20. Olli P. Kirjoittaa:

  Hahah mahtavaa, oikein näillä seuduilla olitte käymässä. Se Mulkkujärvi ei oo enää olemassa ku se o kasvanu umpeen, mutta Mulkkujärventie kyllä löytyy vielä.

 21. Kati Kirjoittaa:

  Oh noes, ihan saleesti Janne tulee sitten joku päivä lesoilemaan kun pääs taas sun juttuihin :D

 22. Cattis Kirjoittaa:

  Hei mä näinkin sut Pori Jazzeilla :D En viittiny tulla pyytään nimmaria kun ei löytynyt kynää eikä paperia mutta kyllä kaikille sen jälkeen selostin kuinka näin Milla Paloniemen :)

 23. Teemu Kirjoittaa:

  KRITIIKKIÄ:
  Kun kritisoit sitä että siellä visulahdessa on joka paikka täynnä lapsia,
  niin tuliko mieleen että joku lapsi (Kuten
  minä) lukisi sitä?
  LOL LOL Typerää…

 24. norpatti Kirjoittaa:

  Teemu, ai lukisi mitä? Mun rutinat aiheesta “yhyy-olen-liian-vanha-pomppulinnaan” ei tarkoita, että oon joku lapsivihaaja, vaan sitä, että mua henkilökohtaisesti ottaa päähän, kun en enää itse pääse pomppulinnaan, koska se on LAPSILLE! Mut varmuuden vuoksi: Anteeks kaikki lapsilukijat, ootte varmasti kaikki tosi kivoja! Mä oon vaan katkera vanha ja haiseva täti! :) Nauttikaa pomppulinnassa kun vielä pystytte!! (Ja sanokaa vanhemmillenne, ettei mun blogia kannata antaa lasten ylipäätään lukea).

 25. Särkänniemen kesätyöntekijä Kirjoittaa:

  Delfiinit esittää esityksiä talvellakin :)
  Temput ne oppii esim. toistensa esimerkistä, ja kuten ohjelmassakin sanottiin niin ne renkaat on ollu aluks ihan veden alla ja sit ruvettu vähän nostaan. Ja jotkut ne on kai peräti keksiny ite ne delfiinit. Niinku se potan pyöritys, mikä taidetaan myös mainita ohjelmassa :D
  Delfiinin kouluttajat (TIETÄÄKSENI, en ole varma tästä) ei omaa mitään eityistä koulutusta alalle, vaan oppii työssä sitten. Kuitenkin varmasti jostain eläimiin liittyvästä ammatista tai osaamisesta on hyötyä.

  Ja kalojen altaat näyttävät pienemmiltä kuin todellisuudessa ovat, jotta kalat näkyisivät katsojille paremmin. Tietenkään ne eivät mitään ruhtinaallisen kokoisia ole, mutta suurempia kuin katsoja saattaa luulla :)

 26. Tarjoilija tyttö Kirjoittaa:

  Kappas, kyllä se sitten taisit olla sinä kun Pori jazzeilla sinut kuvittelin nähneeni. :) Teki mieli tulla juttelemaan, mutta oli töissä vaan niin kauhea kiire koko ajan. Plus ajattelin että haluat varmaan lomailla ihan rauhassa ilman että tarjoilija tulee kiusaamaan. :D Aivan parhaita juttuja täällä sulla. :) Ehkä juuri siksi olen koukuttunut blogiisi jo aikoja sitten. :)

 27. diutu Kirjoittaa:

  Delfiinin silittäminen tuntuu samalta kun silittäis satakilosta kumisaapasta.

 28. En vaan OSAA! » Blogin arkisto » Jotain, mitä tavoitella… Kirjoittaa:

  […] jos on tylsää, niin lukekaas meizin kesän 2009 lomareissusta, jolloin vierailin mm. Visulahdessa (enkä vielä ymmärtänyt boikotoida delfinaariota!). Jälki […]

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausTämä on sarjakuvataiteilija Milla Paloniemen (aka norpatin) blogi. HUOM! Blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille! Ethän kopioi/irroita kuvia/sarjiksia niiden alkuperäisestä yhteydestä, (poikkeuksena sitaattioikeus) kiitos! Kaikki blogin sisältö (c) Milla Paloniemi (norpatti)

EVO facebookissa, TYKKÄÄ! :)

Tägit

Archives

Blogroll