Kettu ja minä

1.10.2009 - 0:04 / norpatti.


kettukirja

Siinä se on! Kirja, josta tuli juuri sellainen kuin halusinkin. Kettu ja minä.

Lyhyesti, mistä on kyse:
Kaikki alkoi siis tästä merkinnästä vanhassa blogissani, jonka piirsin elokuussa 2008. Aloin piirtää sitä ajatellessani erästä IHMISTÄ, mutta josta en aio kertoa sen enempää. Siitä ajatus kuitenkin lähti ja siitä muotoitui pieni tarina joka kertoo haaveista ja haaveiluun pysähtymisestä, sekä tietenkin luonnosta.

Kettu ja minä-nimen “minä” viittaa paitsi kirjan kertojahahmoon, myös siihen, että kirja olisi jokaisen oma, “minun” eli sinun, lukijan, kirjasi. Sellainen, jonka ääreen voi pysähtyä ja joka säilyy muistona ja aarteena tuleville vuosille. Eräänlainen ystäväkirja, mutta jossa muiden sijaan on vain omia ajatuksia kuvina tai teksteinä kettutarinan lomassa.

Minä kerroin tarinan ketusta, kerro sinä nyt omasi. Kirja on valmis vasta sitten.

kettukirja2

Kirjassa on 26 sivua, kovat kannet ja paksuhkoa paperia, jolle voi piirtää/kirjoittaa ei-läpitulevalla tussilla tai esim. puuväreillä/lyijykynällä. (Itse piirsin kuulakärkikynällä omaan kappaleeseeni, mutta suosittelen ehkä jotain “pehmeämpää” kynää. Ylläoleva omakuvani ei siis sisälly kirjaan, vaan siihen on tarkoitus piirtää/liimata kirjan omistajan kuva). Joka toisella sivulla on tarinanpätkä, joka toisella piirto/kirjoitustehtävä. Kirjan koko on 130x210mm (sama kuin siilialbumeissa, mutta pystysuuntainen).

Kirja sisältää sarjakuvamaista kuvitusta, jotka olen tehnyt “tavallisilla” tusseilla akvarellipaperille. Tämä on ensimmäinen teokseni, jossa olen käyttänyt tekstaukseen (jonka tein puuvärein) enemmän aikaa, kuin kuviin ja sen on tarkoitus toimia vastapainona pelkistetyille kuville ja luoda käsintehtyä fiilistä.

Tämä kirja on kaikenikäisille (ei kiroilua!), enkä mielelläni kutsuisi sitä lastenkirjaksi, puuhakirjaksi tai sarjakuvakirjaksi. Se on vain kirja.

Hope u like it. <3

Ps: tämä ilmestyy virallisesti Turun kirjamessuilla ensi viikonloppuna, joten viimeistään sen jälkeen sitä saa kirjakaupoista.

Kategoria: kuvat.
Tagit: , , , ,17 vastausta - “Kettu ja minä”

 1. norsis Kirjoittaa:

  Ei ole totta, aivan mielettömän hienoa! Ostan heti kun vaan saan käsiini!

 2. takussa Kirjoittaa:

  Mulle kans kettukirja!

 3. Reetta Kirjoittaa:

  Vau, hienon näköinen! <3

 4. ahokoivu Kirjoittaa:

  Oi milla, se näyttää tosi kauniilta!! Onneksi olkoon <3 <3

 5. niksu Kirjoittaa:

  interaktiivista sarjakuvataidetta. milla sie rockaat mun worldia välillä :D <3 poistan ton itelleni heti ko pystyn!

 6. Nainen Kirjoittaa:

  Hienoa! Mietin juuri että voinkohan ostaa sen tyttärelleni, onneksi kerroit ettei ole kiroilua. Todella kaunista piirrosjälkeä.

 7. mirmaarian Kirjoittaa:

  Ihana,ihanampi,kettukirja. <3

 8. Allupallu Kirjoittaa:

  Ihana kirja :) Kysyisin, että minä päivänä olet siellä kirjamessuilla? Viime vuonna olin pitkään vihainen, kun sain vasta myöhemmin tietää, että olitkin ollut siellä samaisena päivänä kuin minä.
  Jatka blogin pitämistä!

 9. muna Kirjoittaa:

  siis voi luoja kuin ihana!
  ihan älyttömän söpö, kaikessa yksinkertaisuudessaan. :–‘)
  mun sydän suli ja räkä valu poskelle.

 10. Atte Kirjoittaa:

  Pitäisköhän perkule ostaa kaverille joululahjaksi toi. Aikas upean näköinen, vähän tommosta vanhan-ajan-lastenkirja-fiilistä tossa!

 11. hiiru Kirjoittaa:

  wautsi! :O siinä se nyt on.. <3

 12. Hanna-Reetta Kirjoittaa:

  Voi ei! Oon jo nyt ihan addiktoitunut kauniisiin tyhjiin kirjoihin.. varsinkin jos niissä on kauniita piirroksia välissä.

  Ostin just tänään tyhjän kirjan, mutta taas alkoi kutkuttaa kun tän luin… Pakko saada! :D Näyttää hyvin kauniilta ja sellaselta, jota katsellessa herää omia ajatuksia.

  Linkitänpä vielä tähän:
  http://yle.fi/alueet/turku/2009/10/suuri_siilikeskustelu_sikisi_1051349.html

  “-Kiroilevassa Siilissäkin siilille on tarjottu maitoa, josta sarjakuvasiilinkin vatsa on mennyt sekaisin, myöntää Paloniemi. ”

  “Myöntää”? Eikös se ollu nimenomaan kantaaottava juttu, että älkää antako siileille maitoa :D En joskus tajua näitä toimittajien sanavalintoja…

 13. Keijukainen Kirjoittaa:

  I-H-A-N-A!

 14. m Kirjoittaa:

  Ensireaktio: PAKKO OSTAA! <3

 15. veera Kirjoittaa:

  kirja on aivan ihana, juuri sellainen kuin ensimmäisen tänä syksynä ostamani kirjan tuleekin olla. tarvitsin juuri jotain lempeätä ja lohdullista, ja sitä on kettu ja minä!

  kiitos ja haukahduksia myös ketunnäköiseltä ronja-koiralta. :)

 16. En vaan OSAA! » Blogin arkisto » Norpatin sarjakuvakoulu: TEKSTAUS Kirjoittaa:

  […] ees vähän selväksi. Lena Furberg-kuvat lainasin tästä blogista. Kettu & minä -näytesivu täällä, jahka […]

 17. Puna Kirjoittaa:

  Itselleni tulee kyllä harmitus siinä vaiheessa kun lukee jotain kivaa sarjisblogia ja sitten itse sutasta käsialasta… ei vaan voi… saada selvää. Joko käsiala on ‘huonoa’ tai sitten sarjista on pienennetty nettiin liikaa. :( Sarjiksesta tulee siinä vaiheessa liian työlästä lukea – ja jää sitten lukematta.

  Mutta sinun blogissasi ei ole tätä ongelmaa! ;)

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausTämä on sarjakuvataiteilija Milla Paloniemen (aka norpatin) blogi. HUOM! Blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille! Ethän kopioi/irroita kuvia/sarjiksia niiden alkuperäisestä yhteydestä, (poikkeuksena sitaattioikeus) kiitos! Kaikki blogin sisältö (c) Milla Paloniemi (norpatti)

EVO facebookissa, TYKKÄÄ! :)

Tägit

Archives

Blogroll