California dreaming

16.11.2009 - 21:07 / norpatti.


Huaa! Huomio!

Tää neiti lähtee kärppäkaverinsa (Jussi) kanssa ensviikolla 3 viikoksi toteuttamaan haaveitaan, piirtämään ja seikkailemaan Californiaan. Joo, joudumme lentämään, mutta tavoitteena on sitten taas parannella maailmaa muilla keinoin, kuten tukemalla kivoja pikku hostelleja, yöpymällä sohvilla ja syömällä mukavissa paikoissa (kasvista).

Aika paljon matkasuunnitelmia on jo ehditty tehdä, mutta silti, ajattelin, kun kerran blogiani näyttävät lueskelevan niin monenkirjavat tyypit, että löytyiskö joukosta Californian (tai Kalifornian, emmätiä miten se kuuluu kirjottaa) matkaajia ja olisko heillä tarjota vinkkejä lähinnä ruokapaikkojen ja majapaikkojen suhteen (hostellit)? San Franciscoon, Montereyhin ja L.A:han ollaan ainakin menossa. 3 viikkoa on valitettavan lyhyt aika reissata, mutta jotain se on sekin. Ja jos joku tietää sukellusjutuista ja ratsastusmahdollisuuksista tuolla, niin vinkit on enemmän kuin tervetulleita! Tänks!

-Milzu.

P.s. Tässä vielä jotain random-crappia, jotka ei liity mitenkään mihinkään.

lohikaarme

Kategoria: häröilyt, ilmoitusluontoinen asia.
Tagit: , ,14 vastausta - “California dreaming”

 1. Wizzu Kirjoittaa:

  Mitään tuommoisia konkreettisia käytännön vinkkejä en osaa, mutta jos sallit (sallithan?) niin voin suositella että käykää Monterey Bay Aquariumissa, http://www.montereybayaquarium.org/vi/
  Taitaa olla yksi maailman isoimpia jos ei aivan isoin akvaariopaikka, sen lisäksi että on vierailijoille suunnatun osaston lisäksi iso merentutkimuskeskus. Ikävä kyllä siellä ei taida voida sukeltaa.. Tosin se lahti siinä ilmeisesti on suosittu paikka.

 2. Susanna Kirjoittaa:

  Asuimme 6 vuotta Berkeleyssa ja Palo Altossa, niista 4 vuotta opiskelijabudjetilla… Aivan kaikkein mahtavin hostel, jossa koskaan yovyimme oli Pigeon Point Lighthouse Hostel San Franciscon ja Santa Cruzin valilla (loydat googlaamalla). Kysykaa, kun tsekkaatte sisaan, onko niilla viela se hot tub siella majakan juurella. Sumuinen meri ja sen pauhu ja muuten pimeaa, paitsi majakan valokeila saannollisin valiajoin.

  Aika lahella on muuten Año Nuevo state reserve, jossa juuri tahan aikaa vuodesta paasee katsomaan elephant seals (mita ne on suomeksi?). On aivan uskomatonta kavella niiden motkaleiden lomassa.

  San Franciscosta en osaa valitettavasti suositella majapaikkoja (nim. yoksi kotiin). Vege ystavani pitaa Herbivore ja Alive ravintoloista, mutta en ole itse kaynyt.

 3. eko Kirjoittaa:

  Viime kesän kokemuksella voin suositella ainakin pienemmissä kaupungeissa Motellien käyttöä. Järkevään hintaan ($40-70) kohtuumukavia huoneita. 90% tapauksista löytyi tilaa, kun vaan illalla meni kysymään, ei tarvinnut varata etukäteen…

  Isommissa kaupungeissa motellit ovat reuna-alueilla, joihin ei välttämättä halua/pääse ilman autoa.

 4. Solja Kirjoittaa:

  Mä oon NIIIIN kateellinen!!! Oltiin pari vuotta sitten San Franciscossa, ja se on aivan mahtava paikka! Tahtoo mukaan! :D Mulle oli siistein paikka Santa Cruz. Se on sellainen pieni surffi kylä, missä vintakekauppoja, ja talviteloilla oleva tivoli. Samassa paikassa on kuvattu The Lost Boys elokuva. Montereyssä ei ollut mitään muuta hiljaiset kadut joissa kaikui merinorsujen ulina. Se on semmoinen vanhusten kylä, eikä saanut kaljaa illalla. Hippi nostalkiaa ei löydetty sieltä toisin kuin San Franciscosta ja etenkin Haight Ashburynnistä. Sieltä löytyy se ihka eka ja oikea Ben & Jerry’s jäätelöputiikki ja ne on ne nurkat missä Janis Joplin ja Jim Morrison vietti aikaa. Huh! <3 San Franciscossa me yövyttiin Adelaide Hostelissa joka oli sellainen reppumatkaajien ja nuorten suosima hostelli. Hyvää reissua! Nauttikaa!

 5. Tuukka Kirjoittaa:

  Mä oon triplasti kateellisempi teille ja Soljalle :)
  Oi jospa kerran sinne satumaahan käydä vois, Amerikan Kalliosta koskaan lähtisi en pois!
  Tai no okei, joku Detroit ois varmaan oikeasti enemmän Amerikan Kallio, mutta kuitenkin.

  San Fran on niitä harvoja paikkoja joiden takia todella haluaisin käydä rapakon takana, kulttuurihistoriansa ansiosta.

  Ottakaa sikana kuvia!

 6. Hevoinen Kirjoittaa:

  Nyyh! Kolme viikkoa ilman päivityksiä, kuinka kestän tämän, äkkiä jostain joku sijaisblogi=)

  Hyvää matkaa, Damin kautta jos menette ja siellä yövytte niin hostel Stayokey Vondelpark tuli juuri testattua, viikolla 15-19 euroa yö viikonloppuna 20-24… . Liki keskellä kaupinkia ja se Vondelpark on vallan ihunainen puisto.

 7. pinkflamingo Kirjoittaa:

  WOAH California calling!

 8. Jossu Kirjoittaa:

  Voi vitsi,oon vähän kade! :o

 9. Stenkka Kirjoittaa:

  Mielettömän mahtavaa matkaa!

 10. UllaPöllö Kirjoittaa:

  Hei!
  Sohvasurffareiden toimiva linkki on couchsurfing.org
  Nautinnollista matkaa!

 11. norpatti Kirjoittaa:

  Whoops, mistähän mä ton net-päätteisen revin… Kiitos korjauksesta ja kiits paljon tähänastisista vinkeistä! <3 Majakkahostelli vaikuttaa upeelta!

 12. Tanja Kirjoittaa:

  San Fran on kyllä mahtava paikka, olin siellä muutama vuosi sitten. Nähtävyyksistä suosittelen vuokraamaan pyörät ja polkemaan Sausalitoon Golden Gaten yli ja sieltä sitten lautalla takaisin (eihän sitä tuulta ja sumua kahta kertaa kestä…). Kylmää kyytiä, mutta sillan yli pääsy palkitsee, Sausalito on tosi nätti pikku merenrantakaupunki. Nii ja Fisherman’s Wharfillaki on hieno akvaario! Turvallista matkaa!

 13. Kitty Kirjoittaa:

  Se on suomeksi ihan Kalifornia. Paikallisittain tietenkin California. Jos vuokraatte auton, niin lähtekää vaan ajelemaan Highway 1:sta (vanha rantatie) ylös alas. Sieltä tulee vastaan ihania pikkukaupunkeja, joissa voi pysähtyä. Tuo on vähän lyhyt aika, mutta jos haluaa käyttää yhden (vajaan) viikon ihan muuhun, niin ajakaa L.A:sta Nevadan rajan yli Las Vegasiin. Se ei ole pelkästään pelipaikka, vaan ihan kokonainen “aikuisten leikkipuisto”, jossa voi käydä erilaisissa esityksissä ja vaan kävellä ja katsella uskomattomia rakennelmia. Niitä ei voi kuvailla, vaan pitää nähdä itse. Uskon, että tykkäisitte!

 14. Salla Kirjoittaa:

  Couchsurfingista sen verran, että kannattaa täyttää profiilinsa huolella ennen kun lähtee yöpaikkoja pyytelemään. Isoissa kaupungeissa on hirveen vaikee löytää sohvaa, mutta monilla paikoilla on oma last minute/emergency couch-ryhmä josta voi kysellä viime hetkillä paikkaa, mutta moni ihminen jättää isännöimättä jos profiilissa ei ole mitään. Minä mukaanlukien.
  Mutta ota toki sohvasurffaamiesta kaikki irti, mulle se on ollu aivan mahtava kanava tutustua ihmisiin ja reissatessa päästä käsiksi siihen kaupungin OIKEAAN ELÄMÄÄN. Se on upee projekti.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausTämä on sarjakuvataiteilija Milla Paloniemen (aka norpatin) blogi. HUOM! Blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille! Ethän kopioi/irroita kuvia/sarjiksia niiden alkuperäisestä yhteydestä, (poikkeuksena sitaattioikeus) kiitos! Kaikki blogin sisältö (c) Milla Paloniemi (norpatti)

EVO facebookissa, TYKKÄÄ! :)

Tägit

Archives

Blogroll