Fallkulla

31.03.2010 - 17:40 / norpatti.


Kategoria: sarjakuvat.
Tagit:21 vastausta - “Fallkulla”

 1. sammie Kirjoittaa:

  Me käytiin tänään luontokerholaisteni kanssa tuolla. Lapset rakastivat ja niin kyllä rakastuin minäkin. Ja asun kans melkein naapurissa, eli pyörällä pääsee helposti rapsuttelemaan!

  Siellä oli tänään syntynyt tipujakin!

 2. LEPA Kirjoittaa:

  Mun on pakko kysyä, söisitkö tämmösiä? ->
  http://www.tekniikkatalous.fi/tk/article365136.ece
  Tai antaisitko Veeralle? Jos siis tommoset lihamötkäleet tulis koskaan myyntiin.
  Mieti mitkä mahdollisuudet… Tulevaisuudessa voidaan jo ajatella, että hyhhyh joskus esi-isämme viljelivät eläviä eläimiä ja tappoivat nämä saadakseen ruokaa.

  Ai niin, en tiedä muistanko nyt ihan väärin mut eikös ihmisen ja sian lihasmassan rakenne ole melko samanlainen? Toisin kuin esm naudalla. Ja possuilla tais vielä muutenkin olla melko samankaltainen genetiikka ihmisen kanssa, niiden sisällä vois kasvatella uusia sisäelimiä ihmisille joilla ne on huonossa kunnossa yms.
  Että on ne porsimot jokseenkin ihmisten kanssa samankaltasia, ainakin voisin kuvitella ihmisen lihan maistuvan ja tuntuvan suussa melko samalta mitä siankin.

 3. senni Kirjoittaa:

  Sian silmät on ihan niinku ihmisellä. Ja muutenkin ne on hyvin inhimillisiä eläimiä.

  Noi Fallkullan naudat on pohjoissuomenkarjaa eli lapinlehmiä, harvinaisia kotimaisia ja tosi nättejä!

  P.S. Vuohista menee ainaski pukkikileistä suurin osa hyvin nuorena teuraaks, kuttukilit saattaa jopa päätyä jonkun lypsettäviks.

 4. norpatti Kirjoittaa:

  Lepa, kiitti linkistä! Oon kuullu tost mut en tienny et homma on jo noin pitkällä. Aika friikkiä. Siis miljoonasti parempi vaihtoehtohan toi on ku mikään eläinrääkkäys!

  Ja tost sikojen samankaltaisuudesta oon kans kuullu. Eikös sikojen sydämiä tai maksoja oo käytettykin ihmisillä? Tuli mieleen joku Ally McBealin jakso (heh), jossa joku nainen suostu mieluumin kuolemaan ku ottamaan sian sydäntä sisäänsä tms. Joku tietäväisempi vois vähän valaista tätäkin asiaa.

  Ihminen maistuu juu varmaan possulta. Tai sit kanalta, niinkun kaikki. “Tastes like chicken!”

 5. norpatti Kirjoittaa:

  Vuohet on ihan mahtavia. Voisinkohan adoptoida yhden. Saako kaupungissa pitää lemmikkivuohta? :D

 6. katariina Kirjoittaa:

  Fallkulla on kyllä hieno paikka. Hyvin sait tunnelman kuvattua, tuli ihan lapsuus mieleen! :) Pitäisikin käydä siellä pitkästä, pitkästä aikaa. Ja se on muuten aivan totta, lehmät voi olla ihan hirmu kauniita, pitkine kaarevine ripsineen, ja siatkin niin inhimillisiä…

 7. grezen Kirjoittaa:

  Kannattaa lukea Margaret Atwoodin lähitulevaisuuteen sijoittuva scifikirja Oryx ja Crake, siinä on juttua just keinotekoisesti kasvatettavasta lihasta ja sikojen sisällä kasvatettavista elimistä…

 8. norpatti Kirjoittaa:

  Joohei. Löytysköhän kirjastosta, onks toi miten uus/vanha kirja?

 9. Grezen Kirjoittaa:

  Kirjastosta mäkin oon sen lainannut eli luulis löytyvän. Siinä on muitakin pelottavia visioita…

 10. hdcanis Kirjoittaa:

  Muistelisin myös että siasta saatua insuliinia käytettiin aikoinaan diabeteksen hoitoon…nyt kai se osataan jo syntetisoida muuten, mutta käsittääkseni sika on yhä aika suosittu eläin eri entsyymien valmistuksessa…
  Ja en ainakaan minä innostuisi jos naapurissa alettaisiin pitää vuohta (mutta maaseudulla kasvaneena mä en suhtaudu kauhean innokkaasti mihinkään kissaa suurempaan lemmikkiin kaupungissa…)

 11. norpatti Kirjoittaa:

  Mä taas en pidä siitä, että kissa ei pääse kaupunkioloissa ulos ollenkaan… Nojoo. Kyllähän tonne MAHTUIS vuohi jos ei toinenkin, mutta taitaa kaupungin säännöt kieltää. Ehkä sitten, kun muutan joskus oikeesti maalle.

 12. norpatti Kirjoittaa:

  tonne=tulevalle pihalleni

 13. nenninen Kirjoittaa:

  Ihan pakko kommentoida, että vuohi voi saada joskus jopa 4 kiliä, mutta silloin ne ovat yleensä tosi pieniä ja heiveröisiä ja emo luultavasti hylkää niistä pari.. :( Niin tosin käy valitettavan usein, vaikka kilejä olisikin vain kaksi.. Mutta onneksi kilit osaa syödä myös tuttipullosta. :)

  Vuohi on ehkä kätevin ja hyödyllisin kotieläin, mitä on olemassa. Meillä on kotona kolme varsin persoonallista kuttua, joille syötetään kaikki tähteiksi jääneet ja “kakkoslaatuiset” porkkanat, perunat, lantut, sipulit yms juurekset, joita pienellä luomutilalla voi tuottaa. Vastalahjaksi saadaan maitoa ja lantaa ja hirmuisesti piristystä kuttujen tempauksista. :) Ihanuutta on eläimet! <3

 14. sirpa Kirjoittaa:

  Keväisin Fallkullassa (vuosia sitten tosin) emakko porsi ja siellä oli pääsiäisen aikoihin jumalattoman söpöjä porsaita! Aiva päättömiä koheltajia, jokka saatto yhtäkkiä simahtaa ku koiranpennut. Ja sitten siellä oli karju. En ikinä tienny kuinka suuria ne voi olla ennenkuin sen näin. Hyvä vinkki, täytyykin käydä taas!

 15. Sari Kirjoittaa:

  Ite oon kakarana käyny Fallkullassa hoitamassa eläimiä ja päällimmäisenä mielikuvana mulle jäänyt että kyllä noilla eläimillä tuolla on niiiiin paljon paremmat olot kuin jossain tehotuotantolaitoksessa… Mitä siis tulee esim. juurikin noihin possuihin…

  Fallkullassa kun eläimet saavat ulkoilla, ne saavat yksilöllistä hoitoa, niiden kanssa seurustellaan, ne saavat aktiviteetteja ja poikaset saavat juoda itse äitinsä maitoa niin paljon kun jaksavat (esim. lehmiähän tuolla ei lypsetä, vaan vassut saavat itse juoda maitoa ja elää emänsä kanssa) jne. jne. Eli kyllä sanoisin että vaikka possut menisivätkin lihoiksi (mikä on kyllä ikävää :( ), niin ovat saaneet silti elää keskimääräistä paremman possun elämän :)

  Ainakin silloin kun itse kävin aktiivisesti Fallkullassa (apua, onko siitä jo melkein 15 -vuotta!?), niin myös possut saivat ulkoilla ja tonkia mutaa sielunsa kyllyydestä ja se jos mikä on possun elämää :)

  Käsittääkseni vuohet saavat useimmiten sen kaksi kiliä kerrallaan (ja kaksi tissiähän niillä kutuilla on, eli yks molemmille kileille), mutta joskus saavat sitten kolme (tai ilmeisesti jopa neljä!) kiliä… Muistan kun kävin lapsena Fallkullassa ja siellä oli kans yks kuttu saanut silloin kolme kiliä… Käsittääkseni nämä nykyiset Fallkullan vuohet ovat niiden kuttujen jälkeläisiä joita minä silloin aikoinaan sualla kampasin ja sarvien välistä rapsuttelin, kuten nuo nykyiset lehmutkin taitavat olla niiden lehmien lapsenlapsenlapsia tms. joita kävin taluttamassa ja harjaamassa…

 16. Sari Kirjoittaa:

  … ja kyllä kissa voi kaupunkioloissakin päästä ulos, mutta valvotusti ja kera omistajansa :) Meillä on täällä kolme maatiaista, joista kahden kanssa käydään valvotusti ulkona. Kolmas on vielä niin piäääni että se pääsee vasta lumien sulettua pihalle, valvonnan alla hääkin :)

  Siinä oon siis samaa mieltä, että kissojen vapaa ulkoilu on hieman huono asia, niin kaupungissa kuin periaatteessa maallakin… Molemmissa ympäristöissä on omat vaaransa :|

  … ja vielä tuohon vuohiasiaan: ite oon kanssa menettäny sydämeni vuohille ihan täysin, enkä vähiten Fallkullan ansiosta :) Itellä vaan ei oo mitään tsäänssejä omien vuohien hankintaan, siksipä onkin tyytyminen vain haaveiluun…

 17. Sari Kirjoittaa:

  öh.. sarjapostausta… Huomasinkin että Norpatti olikin kirjoittanut ettei tykkää siitä että kissat EI pääse ulos… eikä siitä että ne pääsee… Pahoittelut, my bad… Uskon kuitenkin että tuo mun ed. kirjoitus sopii silti tuohon kissa-aiheeseen, ei se kaupunkikissana olo automaattisesti tarkoita sitä että ois 24/7 neljän seinän sisällä :)

  Nyt lupaan lopettaa kommentoinnin :D

 18. mirmaarian Kirjoittaa:

  Hurjan surullisen näköinen se toinen possu tuossa siun sarjiksessa.Possut ovat niin suloisia. <3
  Niin kuin kaikki muutkin eläimet. <3 Siulla on ollut ihana päivä ihanien eläinten parissa.

 19. Joanna Kirjoittaa:

  Ihania ja myös ihanasti piirretty. =)
  Rakastuin noihin kuviin, olet kivasti “kuvaillut” tuon tilan. Varmasti kivaa oli. ♥

 20. Jultsukka Kirjoittaa:

  Falkulla on kyllä niiiiiin ihana paikka.
  Rakkat terveiset falkullan edesmenneille kissoille joille lahjoitin tuttini lapsena

 21. vee Kirjoittaa:

  heh eläimet on kyllä tosi aidon näköisiä :D pari kuukauden päästä alkaa fallkullassa taas tupsahdella noita pikku kilejä, kannattaa käydä katsomassa :D

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausTämä on sarjakuvataiteilija Milla Paloniemen (aka norpatin) blogi. HUOM! Blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille! Ethän kopioi/irroita kuvia/sarjiksia niiden alkuperäisestä yhteydestä, (poikkeuksena sitaattioikeus) kiitos! Kaikki blogin sisältö (c) Milla Paloniemi (norpatti)

EVO facebookissa, TYKKÄÄ! :)

Tägit

Archives

Blogroll