Reissuvinkit haussa taas!

26.04.2010 - 12:27 / norpatti.


Alkuperäinen suunnitelma oli käydä ensin junalla Sveitsissä Fumetto-sarjistapahtumassa, palata sitten Kemin festareille Suomeen ja lentää sitten Italiaan kustantajan kanssa viikon riemulomalle.

Sitten tuli tuhkapilvi ja ihmiset ruikutti kun piti Lapista saakka lähteä JUNALLA Etelä-Suomeen (tai tulla Tukholmasta laivalla!! ja Berliinissäkin oltiin niin hirveästi “JUMISSA”) samalla kun esim. ystäväiseni Mari on edelleenkin New Yorkissa saakka, josta ei noin vaan maan/vesiteitse tullakaan ihan hetkessä.

Aloin miettimään näitä lentoasioita ja sitä, miten hirveesti jengi lentää kokoajan ja kaikkialle, siis ihan lähellekin, edes HARKITSEMATTA muita vaihtoehtoja. Joten: päätin pistää suunnitelmat uusiksi ja  unohtaa lentämisen omalta osaltani. Miksi sitä ei voisi mukavasti reilailla/laivailla/liftailla ympäri eurooppaa? Satun onneksi inhoamaan lentämistä muutenkin yli kaiken.

Matkaan lähdemme  4.5. suuntana ensin Sveitsi, sitten Italian pohjoispuoli (Kemi jää tällä kertaa siis väliin). Arvioitu paluu-aika on 25.5. Jos jollakulla siis on idiksiä jännistä paikoista ja halvoista yöpymismestoista niin kertokaa ihmeessä! Alppeihin olis tarkotus myös tutustua jollain tavoin.

P.S: Ninni on urheana lupautunut kaitsemaan Veeraa, toivottavasti myös blogaa aiheesta ;)

Kategoria: ilmoitusluontoinen asia.26 vastausta - “Reissuvinkit haussa taas!”

 1. sdall Kirjoittaa:

  Salzburg on siinä kulmilla. Se on supersoma paikka <3

 2. sammie Kirjoittaa:

  Jos siulla on aikaa, niin suosittelen tutustumaan http://www.couchsurfing.org sivustoon, luomaan profiilin ja lähettelemään sähköposteja kiinnostaville ihmisille.

 3. Maria Kirjoittaa:

  Hyvä idea, itsekään en jäänyt rannalle ruikuttamaan kun oma reissu etelään peruuntui, kuka niitä lentokoneita oikeasti tarvitsee ;)

 4. avery Kirjoittaa:

  Oon kyllä samaa mieltä siitä, miten ärsyttävää on, kun ihmiset oikeasti valittaa kun kotimaassa pitää matkustaa JUNALLA. Siis haloo. Itse en ikinä lentäisi jos olisi ajallisesti ja taloudellisesti mahdollista, toi maitse kulkeminen on helposti täältä Suomesta varsinkin aika hintavaa halvimpiin lentoihin nähden. Mut ihanaa että te voitte, mahtavaa reissua ja elämyksiä! Satzburg on oikeasti näkemisen arvoinen, käykää siellä!

 5. avery Kirjoittaa:

  Siis Saltzburg. Mutta te tajusitte kaikki :)

 6. avery Kirjoittaa:

  Tuntuu hölmöltä tehdä kirjoitusvirhe kahdesti ja korjata myös erillisissä viesteissä (SALZBURG), joten kysynpä vielä. Miten te hoidatte tuon Manner-Eurooppaan pääsyn? Oletteko tehneet hintavertailua ja ehkä äkänneet mitä reittiä ja millä tavoin ja millä hinnoilla olis halvinta ja kätevintä kanssa? Siis nimenomaan matkantekomielessä, ei silloin kun tahtoo hupiristeilylle.

 7. Jemmari Kirjoittaa:

  Jos Saksassa käytte, niin käykää Hamelnissa! Todella kaunis vanha kaupunki. Tunnetaan Pillipiiparin kotikaupunkina.

 8. zana Kirjoittaa:

  Siiiis, tohon lentoriippuvuuteen kommentoidakseni että kolikolla on kaksi puolta… Jotkut käyttävät lentokonetta siksi kun toimistot on pitkin poikin Suomea ja kerrankin juttelin erään herran kanssa jonka toimisto on Oulussa mutta hänen pitää saman päivän aikana olla myös Helsingissä, tietysti se on valintakysymys mutta BISNIS-maailmassa kaikki on toisin, ikävä kyllä.

  Toisaalta mein kanadalainen vieras näki vähän erilaisia maisemia kun se jäi Frankfurtiin (muistaakseni) jumiin ku oli tulossa Suomeen, se oli sitten Köpiksen kautta taikonut ittensä Tukholmaan ja laivalla Turkuun. Matkatavarat tosin tais jäädä Berliiniin.

 9. takussa Kirjoittaa:

  Garda-järvelle ääni! Ja jos menee Sveitsiin, niin voi samalla vaivalla käydä Lichtenstenisissakin.

 10. Derego Kirjoittaa:

  .. miinusääni Garda-järvelle. Gardalla turisteja eteläosassa vähän liikaa – Sermionen kaupunki Gardan eteläosassa on kylläkin kaunis. Maggiore- ja Como-järvet ovat Gardaa kauniimpia, ja jos aikaa riittää ja varsinkin Bellaggion kaupunki Como-järvellä Milanon lähellä oli kaunis (siitä pääsee vieläpä päiväretkille lautalla järven toisiin rantakaupunkeihin.. :)

 11. Derego Kirjoittaa:

  Sveitsistä: vuoret hienoja, Luzern hauska, Geneve-järvi kaunis. Geneve ja Zürich tylsiä miljonäärikaupunkeja. Lichtenstein niin pieni, että sinne ei sattumalta eksy, yöpymiseen piti etsiä ja varata B&B netistä erikseen :)

  Salzburg on supersoma :)

  Venetsia on kokemisen arvoinen.

 12. Hannastiina Kirjoittaa:

  Junalla matkustamisessa on vain yksi miinus puoli hinta. Lähdössä lomalle Inariin jonne edestakaiset matkat junalla ja bussilla 1 aikuinen ja 2 lasta on 480 euroa!! Osloon pääsisi lentäen 29 euroa. Sveitsissä on se yksi junalinja menikö se Bernistä vai mistä mutta aivan jumalaiset maisemat.

 13. Tuitui Kirjoittaa:

  Ainaski ite tykästyin Sveitsissä semmoseen pikkupaikkaan ku Interlaken, maisemat oli nättejä kun kaupunki on kahden järven välissä ja vuorilaaksossa :D

 14. pikkukalle Kirjoittaa:

  Sveitsissä pitää mennä Alpeille retkeileen
  http://www.vals.ch/Visit-Vals.48.0.html?&L=4

 15. fii Kirjoittaa:

  ha, me ollaan lähdössä melkein ihan samaan aikaan ihan samaan suuntaan (autolla).

  plus-ääni Gardajärven pohjoispäälle! ei sinne etelään kannata mennä, siellä on paljon turisteja (tosin Gardan lähellä on siistejä luolia). Arco on soma paikka, ja siellä on parhaat kiipeilypaikat missä olen käynyt, suosittelen lämpimästi. via ferratat on myös sielläpäin tosi hienoja jos yhtään tykkää vuorilla samoilusta, mm. yksi joka meni sellaisen pienen kanjonin seiniä pitkin ja alhaalla virtasi joki… siellä on myös varsin viehättävä leirintäalue. (voin kaivaa tarkempia speksejä jos mikään näistä kiinnostaa.)

 16. Jonni Kirjoittaa:

  Suositeltakoon erityisesti fiin mainitsema Via Ferrata Rio Sallagoni (http://alavigne.net/Outdoors/FeatureReports/ViaFerrata/index.jsp?navpage=vfsallagoni) ja Via Ferrata Monte Albano (jos haluaa vertikaalista hurjuutta!). Jos laji on ihan outo, kannattaa etsiä Arcosta opas mukaan ekaksi kerraksi, ei ollut muistaakseni kallistakaan. Opastus sisältää myös kuljetuksen mikä on tosi arvokasta ellei ole omaa tai vuokrattua autoa.

  Tykkäsin myös Riva del Gardasta löytyvästä vesiputousluolasta (Cascata Varone). Alue on muutenkin nättiä ja kivaa, tosin ehkä erityisesti kiipeilijöille :).

 17. Timppa Kirjoittaa:

  Minusta Mari on erittäin hyvässä tilanteessa, koska minä ainakin tykkäisin jäädä New Yorkiin hiukan pitemmäksi aikaa. Olisi erittäin hienoa todeta vain työnantajalle, että jatkampas lomailua vielä muutaman viikon.

 18. Kati K. Kirjoittaa:

  Jep, jos tykkaa vuorista (ja jarvista, siella on muitakin pienia)niin Gardan pohjoispuoli, siella/sielta hyvat kiipeilymahdollisuudet seka free climbing- etta via ferrata-reitteja pilvin pimein. Kuten fii jo sanoi, Arco on mukava mesta, Rivakin ok. Arcon kylassa mm. yks leirinta-alue joen varrella (leirinta-alueen asukit paasevat viereiseen kunnan uima-altaaseen ilmatteeks), siella myos bungaloweja. Aika halpoja huoneistoja vuokrataan myos ihan pariksikin paivaksi. Ei ole viela toukokuussa liikaa turisteja…Dolomiiteille paasee hyvin, Brentan vuoristossa upeita via ferrata-reitteja.
  Muuta pohjois-Italiaa: Venetsia (must), kiinnostavia Torino, Ravenna, Verona, Ferrara, miksei Genovakin…no, tassa tuli sekaisin eri maakuntia kun en tieda missa aiotte pyoria.
  Onko Italiassa muka paikkoja jotka eivat olisi nakemisen arvoisia? Tjaa…

  Mahtava on tietenkin myos Monte Bianco…

  Toivotan oikein Jannittavaa Seikkailua kaikkiin korkeisiin sfaareihin!

 19. Hannastiina Kirjoittaa:

  Kaivelin muistin kätköä ja Clacier express on se jumalainen junayhteys http://www.glacierexpress.ch/theglacierexpress.php
  kannattaa kaikkien kat´too ja lisää want to do listaan

 20. norpatti Kirjoittaa:

  Ollaan menossa siis ainakin aluksi Luzerniin, jossa sarjistapahtuma. Vaikuttaa hienolta paikalta, niin ehkä jäädään sinne jokskin aikaa. Ratsastamaan on kova hinku ja mahdollisesti myös sukeltaan/snorklaan. Tuo Via Ferrata-meininki vaikuttaa mielenkiintoselta. Tarviiko siinä siis olla omat varusteet ja mistä niitä oppaita voi kysellä? Tarviiko bungaloweja varata etukäteen? Pitääkö makuupussit roudaa niihin mukaan? Argh voi tätä epätietoisuuden määrään. Noh, ehkä hommat selviää viimeistään paikan päällä :)

 21. Likainen Stalkkeri Kirjoittaa:

  Ekoteko mitä arvostan. Pointsit sulle siitä. Matkastakin tulee varmasti mielenkiintoisempi kun saa tutustua uusiin ihmisiin, kaupunkeihin sekä joutuu yllättäviinkin tilanteisiin.

 22. Helik Kirjoittaa:

  Jos venetsiaan menenee, niin kannatttaa sekata myös Muranon, Lidon saaret ja muitakin saaria siinä ympäristössä. Vapertolla vaan rohkeasti. Itseä jäi pirusti harmittamaan, kun ei ehtinyt tutustumaan Isola di San Micheleen (hautausmaa saari).

 23. Kati K. Kirjoittaa:

  Via ferrata-vaeltelu-kiipeilyyn ei tartte omia kamoja, vuokraavat kaiken ja opastavat -jos ei mitaan aikaisempaa kokemusta niin kandee ehka ottaa opas mukaan tai menna jonkun jengin kanssa tai menna joku helppo reitti aluksi, kylla neuvovat. Arco on pieni paikka jonka paakadulta loytyy urheilukamaliikkeista oppaita/tietoa niista, ne hyppaa ihan silmille.
  Mita tulee bungaloweihin, niin niissa on kaikki mukavuudet (keittomahd., oma vessa etc), eika tartte makuupusseja. En tieda kannattaako varata etukateen…hmmm…ei toi kylla mikaan turistisesonki ole, mutta kiipeilijoitahan on kuitenkin tuolla aina…
  Fillareitakin vuokraavat leirinta-alueella (ja muualla), se on todella suositelta liikkumismuoto tuolla. Hyva pyorareitti Gardajarvelle ja muutenkin maastossa erilaisia kiinnostavia mountainbikerundeja. Jarvella myos windsurfing mahdollisuus.

 24. joe Kirjoittaa:

  Itävallassa Zell am see on hieno paikka. Ja jos käytte siellä niin siinä vieressä olevasta Kaprunista voi nousta Kitzsteinhornille (yli 3000 m). Jos siis sää sallii.

  Yleisesti ottaen Itävalta on “sievempää” kuin sveitsi joka on aika karun näköistä.

 25. joe Kirjoittaa:

  Ai niin ja jos itävaltaan menee niin Hallstattin kylä järvialueella ja Heiligenblut hohen alpen strassen varrella on hienoja. Vaikkakin täynnä turisteja.

 26. Tytti Kirjoittaa:

  Hei,

  kun kerran tykkäät Alienista niin menkää ihmeessä Sveitsissä käymään Gryuéressä, jossa on Giger-museo ja baari. Gruyéreen pääsee junalla esim. Genevestä (2 h). Junamatkasta osa tehtiin sympaattisella “lättähattu” mallilla.
  Kävin siellä huhtikuussa ja paikka oli todella tsekkaamisen arvoinen. Kylässä on majoitusmahdollisuuksia, jos haluaa jäädä yöksi.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausTämä on sarjakuvataiteilija Milla Paloniemen (aka norpatin) blogi. HUOM! Blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille! Ethän kopioi/irroita kuvia/sarjiksia niiden alkuperäisestä yhteydestä, (poikkeuksena sitaattioikeus) kiitos! Kaikki blogin sisältö (c) Milla Paloniemi (norpatti)

EVO facebookissa, TYKKÄÄ! :)

Tägit

Archives

Blogroll