Tammikuu

22.12.2010 - 17:50 / norpatti.


Itse osallistun tähän.

Kategoria: sarjakuvat.
Tagit: ,9 vastausta - “Tammikuu”

 1. rosgakori Kirjoittaa:

  Aikamoista. Internet jaksaa aina yllättää. Krhm. Vaihdetaanko puheenaihetta? :D

  Ei mitään, paskaa läppää. Lihaton Tammikuu kuulostaa hyvältä, ja ajattelin koittaa sitä. Ehkä. Jos hermot kestää.

 2. jampam Kirjoittaa:

  Lihansyöntikeskustelu on yksi monista, joihin toivoisin lisää yhteisymmärrystä osapuolten välille.

  “Lihallisen vuoden” julistaminen vakavissaan pelkin provokaation keinoin on mautonta. Tiedän aiheen olevan vakava sinulle, mutta monelle tuo on kuitenkin vain leikkiä. Tuskin kovin moni vakavissaan noita mainitsemiasi allekirjoittaa. :)

 3. sdall Kirjoittaa:

  Se on kinkkinen se internet, pelkkään tekstiin tai yhteisöihin liittymiseen kun ei voi liittää äänensävyjä, ilmeitä tai eleitä.

 4. taiga Kirjoittaa:

  Mulla oli suunnilleen yhtä paljon kavereita osallistumassa kumpaankin tapahtumaan, ja vaikka “Lihallinen tammikuu” ei minua säväytäkään, tajuan myös sen miten kansan syvät rivit kokee kasvissyönnin: moralisointina, oman paremmuuden korostamisena, uskonnonkaltaisena tuputtamisena. Ilmasto-asiaa ei kasvissyöntiin kannattaisi enää liittää, koska sen vaikutus on minimaalinen: http://www.iltalehti.fi/ruoka/2010042611544464_ru.shtml

  Tämä on asia joka ei valistamalla kohene, ainoastaan yksilökohtaisella oivaltamisella.. Ja hei, “ituhippien pirullisen suunnitelman kumoaminen” kuulostaa ainakin minun korviin ihan vaan huumorilta..:)

 5. Kauris Kirjoittaa:

  Täällä on yksi entinen kasvissyöjä. Miksi entinen? No siksi ettei siinä loppuviimein ole mitään ideaa.

  1.Miten kasvissyönti parantaa eläinten oloja? Ei mitenkään. Paremmin toimii se, että tuettaisiin pieniä tiloja tai vaikkapa luomutiloja joissa eläimillä on paremmat olot. Tällöin niiden määrä ja kannatus paranisi tehotuotantotilojen kustannuksella.

  2.Jos kaikki ihmiset rupeaisivat kasvissyöjiksi, se tarkoittaisi sitä että kasvivalkuaista (soija, herne jne)tarvittaisiin tuottaa enemmän. Nämä kasvit kuitenkin tarvitsevat todella hyvää maata kasvaakseen ja sitä ei maapallolla ole riittävästi. Kun taas esim. naudat elävät köyhemmän maan heinillä.

  3.Miksi sademetsää kaadetaan? Soijaviljelyksien takia. No kuka sitä soijaa syö? KASVISSYÖJÄT. Kyllä, soijaa käytetään myös eläinten rehuna, mutta sellaisia eläimiä ei taas kuluttajan tarvitse syödä. Naudat eivät sitä tarvitse, siat taas syövät sitä lähinnä juuri näillä tehotuotantotiloilla. Kun taas suomenkin kyytöt pärjäävät ihan hyvin jollain nevaheinällä, ja kyytöistä me taas pystymme ottamaan valkuaisemme tuhoamatta luontoa.

  4.Pelkkä kasvissyönti on epäterveellistä. On ihan tieteellisestikkin todistettu että kasvissyöjät kuolevat ennen aikojaan. Kasvissyöjän ruokavaliossa on ihan liian paljon hiilihydraatteja (koko hommahan tukeutuu lähinnä viljoihin, joita huom. kasvatetaan tehotuottamalla) ja siinä on lähinnä huonoja rasvoja (hyviksi kasvirasvoiksi käyvät ainoastaan avokado- ja oliiviöljy). Eläinrasvojen syyttäminen epäterveellisiksi on naurettavaa ja jo nykyään kumottu. Soijasta taas on koko ajan enemmän ja enemmän huonompaa näyttöä, sen on katsottu aiheuttavan mm. kilpirauhasen vajaatoimintaa.

  5.Ihminen on mm. sian ohella sekasyöjä ja niinkuin sikakin, se tarvitsee myös eläinkunnan tuotteita. Lihaa kun on mahdollisuus syödä myös eettisesti. Kun eläin saa mahdollisimman luonnonmukaisen ja kivuttoman elämän ja lopetuksen kivuttomasti, niin siinä ei ole mielestäni mitään pahaa. Tukemalla tiloja (=syömällä heidän tuottamaansa lihaa tai muita tuotteita) jotka tätä toteuttavat saadaan paljon enemmän aikaan kun siirtymällä kasvissyöntiin joka nykyään edustaa ihan kuin jotain fanaattista uskontoa.

 6. jr Kirjoittaa:

  Paljon ekologisempaa on syödä esim. ahventa, haukea, jänistä, sorsaa tai hirveä kuin kikhernettä.

  Kikherne laivataan kaukaa, laivat kuluttaa dieseliä jne jne.

  Em. taas on lähiruokaa, tosi halvalla ja ekologisesti pyydettävissä.

 7. norpatti Kirjoittaa:

  Onneks on myös olemassa lähi-kasvispupenoa <3 Lemmikeille kyllä pyrin hommaamaan kotimaista riistaa ja suunnitelmissa onkin lähteä pilkkireissulle.

 8. Kauris Kirjoittaa:

  Jos kasvisruokailija olet niin tuskin selviät ilman soijaa tai muita mistä saat valkuaisaineita.. Soija kun ei ole sitä lähi-kasvispupenoa.

 9. norpatti Kirjoittaa:

  Kyllä ilman soijaakin selviää. En sitä edes käytä mitenkään suuresti, lähinnä jos tulee valmisruokia ostettua niin sitten (soijajuustoa, soijapyöryköitä, maustamatonta soijajogurttia). Kauramaitoja ja jogurtteja tulee suosittua. Luomujuustoa oon myös silloin tällöin ostanut, vaikka tiedän, etteivät niidenkään elukoiden olot mitään ihanteellisia ole. Proteiinipitoisia papuja ja palkokasveja löytyy läheltäkin.

  Oon vielä melko aloittelija kaikin puolin “kunnollisen” kasvisruokavalioni suhteen (syön epäsäännöllisesti ja vähän mitä milloinkin sattuu, lihoista en ole kuitenkaan syönyt kuin kalaa vuosiin) mutta pyrkimys on tulevaisuudessa pärjätä lähellä tuotetulla kasvisruoalla, ja olen lukenut sen olevan täysin mahdollista ilman, että tarvitsee ryhtyä lihansyöjäksi. Etenen rauhallisesti tämänkin projektin kanssa ja oon luonnollisesti erittäin valmis kuulemaan asiantuntevia kommentteja aiheeseen liittyen.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausTämä on sarjakuvataiteilija Milla Paloniemen (aka norpatin) blogi. HUOM! Blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille! Ethän kopioi/irroita kuvia/sarjiksia niiden alkuperäisestä yhteydestä, (poikkeuksena sitaattioikeus) kiitos! Kaikki blogin sisältö (c) Milla Paloniemi (norpatti)

EVO facebookissa, TYKKÄÄ! :)

Tägit

Archives

Blogroll