50 tarinaa MINUSTA – osa 36: Sauna

24.10.2011 - 14:52 / norpatti.


Kategoria: sarjakuvat.
Tagit: ,8 vastausta - “50 tarinaa MINUSTA – osa 36: Sauna”

 1. Tuulia Kirjoittaa:

  Aitokiuas <3. Meilläkin oli sellainen mökillä kunnes sauna paloi. Nyyh. Uusikin on kyllä hieno ja toimiva, mutta aitokiuas kultaa lapsuusmuistojen reunatkin!

 2. Hawken Kirjoittaa:

  Ihan vain jos haluat tietää lisää: http://fi.wikipedia.org/wiki/Aitokiuas
  :)

 3. norpatti Kirjoittaa:

  Hawken, juu tuo artikkeli on opiskeltu ahkerasti läpi ;)

 4. IrmaG Kirjoittaa:

  Onneksi olkoon, aito on aivan mahtava kiuas ja kertalämmitteisen löylyjä on vaikea peitota (ehkä se paljon kehuttu savusauna, jota en vieläkään ole päässyt kokemaan)! Itse asun ulkomailla ja saan tyytyä sähkökiukaisiin – onneksi on sentään edes ne :D

 5. Lilli Kirjoittaa:

  Ah, olisipa itselläkin puusauna ^^ Isän luota löytyy myöskin joltain 50-luvulta peräisin oleva sauna joka yhtenä kesänä kunnostettiin kahdestaan (pääsin maalaamaan \o/) kun oli monta vuotta toiminut vain varastona (taloon oli sisälle rakennettu sisäsauna myöhemmin edellisen asukkaan toimesta, mutta siellä tulee käytyä harvoin :)). Harmi vain kun isä asuu sen verran kaukana ettei ole päässyt pitkään aikaan käymään :( Tai pikemminkin ongelmana on omat viikonlopputyöt, ei 2½-3 tuntia nyt kuitenkaan niin pitkä matka ole.

  -Lilli-

 6. Kitty Kirjoittaa:

  Tosi kivan näköistä jälkeä! Varsinkin tuo missä on tähtitaivas, keep on going! Tuli ikävä saunaa <3

 7. jr Kirjoittaa:

  Juuri näin. Tällainen pitää saunan olla, tai sitten savusauna ♥

 8. Annina Kirjoittaa:

  Oi =) Vanhempieni talossa, lapsuuskodissani siis, on myös tuollainen Aitokiuas. Lapsuuden saunamuistot liittyvät siis vahvasti tuohon kiukaaseen, ja ihan mukavia muistoja ovatkin. Pitkän lämmityksen ansiosta vielä seuraavana aamunakin saa pienet löylyt. Lisäksi vanhemmillani oli perinteenä laittaa jouluaatonaattona tulipesään (josta siis palaneet puut olivat jo poistettu, mutta lämpö jäljellä) hautumaan uuniriisipuuro yön yli, aamulla sitten oli joulupuuro valmista. Sittemmin vanhempani ovat asentaneet Aitokiukaan vierelle sähkökiukaan, puukiuas kun kuitenkin on melko työläs kapistus, mutta silloin tällöin Aitokiuas vieläkin lämpenee, ja se on juhlallinen hetki se. =)

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausTämä on sarjakuvataiteilija Milla Paloniemen (aka norpatin) blogi. HUOM! Blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille! Ethän kopioi/irroita kuvia/sarjiksia niiden alkuperäisestä yhteydestä, (poikkeuksena sitaattioikeus) kiitos! Kaikki blogin sisältö (c) Milla Paloniemi (norpatti)

EVO facebookissa, TYKKÄÄ! :)

Tägit

Archives

Blogroll