Oikeutta norpatille!

17.11.2011 - 16:00 / norpatti.


& the same in facebook:

Helsingis on kyl kaikkia kivoja lounaspaikkoja (Keidas, Silvoplee ja Kipsari on ainaki tosi <3) ja kahviloita ja tietysti Vegemesta, mut “kunnollinen” vegaaninen iltaruokapaikka puuttuu…
Meanwhile pitää kai käydä ulkomailla.. Tukholman Hermans on ainaki aivan ihana! <3 Ja juu, kyllähän aina voi KYSYÄ sitä vegaanivaihtoehtoa, mutta omat kokemukset on valitettavasti ollu tällaisia. Miksei listalla voi lukea suoraan “saatavana myös vegaanisena!” (=ei eläinperäisiä aineksia)…

Kategoria: sarjakuvat.
Tagit: , , ,48 vastausta - “Oikeutta norpatille!”

 1. tupi Kirjoittaa:

  Moi, ihan sama juttu absolutistina. Jokaikinen ihminen kokee oikeudekseen tulla kysymään miksi et juo. Moneltako kysytään miksi juot? Joka kerta kun olen jossain, joku alkaa tyrkyttämään että tää viini on superhyvää tai et tiiä mistä jäät paitsi kun juot vettä safkan kanssa… Daa, oliskohan vaan mun bisneksiä?

  Sun ongelma on kuitenkin laajempi, että tsemii vaan :)

 2. norpatti Kirjoittaa:

  Tottakai mä vastaan jos kysytään miksei liha kelpaa mut en jaksais tollasille vastailla jotka jo valmiiksi “tietää paremmin”.

 3. Oonamus Kirjoittaa:

  TOTALLY AGREE! Tuo on niin rasittavaa! Ja Tupi, olen kanssa kokenut samaa, kun olen absolutisti :c “ET TIEDÄ MISTÄ JÄÄT PAITSI, OTAS NYT KIVA HUIKKA TÄSTÄ!”

  Paras perustelu siihen, miksi mun pitäisi juoda taisi olla se, kun yks tuttu sanoi “Olisit varmasti hauska kännissä!” ai kiitos, enkö sitten muuten ole? :DD

 4. E Kirjoittaa:

  Helsingissä oon kyllä saanu aina ihan hyvää vegeruokaa niistä “paremmista” ravintoloista joihin täytyy pöytäkin varata jo hyvissä ajoin. Sanoo siinä samalla varatessa että seurueessa on myös x määrä vegaaneja ja kertoo kaikki muutkin ongelmat ja kommervenkit niin osaavat varautua. Mun mielestä palvelu on selkeesti parantunu lähivuosina ja nyt osalla ravintoloista lukee jo netissä etusivullakin että “ilmoitathan erityisruokavalioista etukäteen”. Olishan se tietty kivaa että sais joskus valita listalta, mutta näin ei sentään törmää purkkiruokaan ja pakastevihanneksiin. Niin ja jännitys säilyy :D

 5. Pinja Kirjoittaa:

  Parasta kasviruokaa saa itse tekemällä. How sad..

 6. norpatti Kirjoittaa:

  Se on kyl huomattu. Ei vaan aina jaksais..

 7. Seppo Kirjoittaa:

  Lasagne ja kasvislasagne ovat kaksi eri ruokaa. Liha on normi ja kasvisversio aina merkitään erikseen. Näin ainakin jos uskomme Saarioisen, Amican, Sodexon tai muiden ruokayritysten nimeämiskäytäntöjä Suomessa.

 8. R Kirjoittaa:

  I feel your pain. Olen lukiossa, ja ruokalassa kieltämättä pännii, kun melkein joka päivä saa katsoa vierestä kun kaverit syö jotain hyvää ja itellä on joku vasemman pikkurillin kynnellä väsätty pakastejuures-kermasekoitus. Tuntuu välillä, että ihmisillä on sellanen ‘ite päätit olla kasvissyöjä, niin kestä sitten seuraukset’ -asenne.

 9. norpatti Kirjoittaa:

  Mut olis siin voinu lukea et \sis. naudan jauheliha\. Ja jos minä saisin päättää, lukis viel miltä tilalta liha on peräisin (myös kaupan kaikissa tuotteissa). Kerran kysyin yhes paikas mistä heidän tarjoilemansa jänis oli peräisin. En saanut vastausta…

 10. teukka Kirjoittaa:

  Purkkivihannekset pitää aina lähettää takaisin keittiöön jos on kalliissa ravintolassa – ei tuollaista tarvitse sietää!

 11. mikotti Kirjoittaa:

  Gaijinissa saa vegaanisen kuuden ruokalajin maistelumenun! Tietty menee fine diningin puolella, mutta ihan mieletöntä safkaa se, eikä tasan kysellä et mikset ottas lihalla, suosittelen, jos haluaa vähän brassailla joku ilta!

 12. Wolf Kirjoittaa:

  Voih, kovin on tuttua. Aina lähetään ettimään jotain hyvää paikkaa, valitaan pitkän pähkäilyn jälkeen jokin ja todetaan, että ainoa lihaton ruoka listalla on sienikeitto, ja päädytään sitten hakemaan Vegemestasta hampparit, jotka sitten vedetään naamaan jossain porttikongissa.

  Tuo yllämainittu Gaijinin menu olis ihan kiinnostava kokeilu kyllä, muttei taida opiskelijabudjetilla moinen onnistua ilman erityisjärjestelyitä…

 13. norpatti Kirjoittaa:

  Ah, ainiin toi mesta! Tosiaan Farangissa (nyk. myös näköjään toi Gaijin = samojen tyyppien perustama) tulikin joskus käytyä. Silloin varattiin pöytä ja safkat oli kyl superfiinit ja hyvät! …ja hintavat. Mut niin. Sitä voi kyl suositella tommosen fiiniin fiilistelyyn: http://www.farang.fi/#/kitchen/tastingmenu

 14. Jussi Kirjoittaa:

  New Bamboo Center on jees.

 15. Outi Kirjoittaa:

  Helsingissä toi hyvän ruokapaikan metsästäminen on vielä helppoa, mutta melkein missä tahansa muussa kaupungissa.. Noh, tilanne on tosi huono, etenkin pohjoisessa. Yleensä tulee käytyä aasialaisissa mestoissa, mutta kieltämättä joskus haluaisi enemmän valinnanvaraa. Tuntuu, että pikaruoka- ja lounaspaikkojen ja tosi hienojen ravintoloiden välissä ei ole vegaanille oikein vaihtoehtoja.

 16. Eija Kirjoittaa:

  Joo ja kaiken huippu oli takavuosina, kun mentiin jonkun opiskelukaverin kanssa lentokoneella Lontooseen ja olin varannut kasvisaterian. Kaveri oikein veemäisellä äänellä, että tää liha on hyvää…siis mistä lähtien MINKÄÄNLAINEN lentokoneateria on ollut jotain gourmeeta, että siitäkin pitäis alkaa v-tuilemaan.

 17. Annika Kirjoittaa:

  hahah :D mä avauduin facebookissa niin samalla tavalla ku yritin etsiä illallispaikkaa mulle ja poikaystävälle. ja siis huom, mä en edes oo vegaani, en vaan syö maitoa JA SEKIN ON NIIN VAIKEETA!!!!!! kerran sain annoksen jonka olin siis erikseen tilannut ILMAN MAITOA ja ku sain sen, päällä oli juustovuori….. olin silleee…niin että juustokin on maitoa ja tarjoilijan vastaus oli : etkö siis voi syödä sitä YHTÄÄN? HAHAHAH :D palvelu <3 sain onneks sitten uuden ruuan joka oli ihan ok.

 18. Sami Kirjoittaa:

  Helsingin iltamestoista voisi mainita Farangin ja Gaijinin lisäksi Chef & Sommelierin.
  KAikki siis fine dining paikkoja ja pöytävaraus ehdoton.
  Onhan noissa neppareissa, intialaisissa ja thaikkurafloissa paljon vegevaihtoehtoja mutta vegaanista en osaa sanoa. Esim thaikut käyttävät kuitenkin maustamiseen ja mausteseoksissaan paljon kalakastiketta, oisterisooseja sun muita merenelävistä keiteltyjä kastikkeita.
  Käsittääkseni Keidas flemarilla on sulkenut ovensa. Samoin Bistro Artesana kurvin tienoilla sulki ovensa syksyllä. Sieltä sai vegaaniruokaa.

 19. ethe Kirjoittaa:

  Lauantaina vietetään ravintolapäivää ja mukaan mahtuu myös vegaani-mestoja! Kannattaa tsekata tarjontaa osoitteesta http://www.ravintolapaiva.com, tai sitten Ravintolapäivän face-sivuilta ;) Ps. tää ei ole maksettu mainos ja itekin osallistun van asiakkaan tällä kertaa :)

 20. Vilke Kirjoittaa:

  ethe: Et arvaa kuule, meinasin just kirjoittaa samaa kuin sinä! Heh

 21. Jenna Kirjoittaa:

  Koulujen kasvisruuat ovat ihan ala-arvoisia. Siellä on just noita purkista suoraan jotain, vihannekset pakkasesta (ja ovat edelleen jäisiä, kun ne on tarjolla) ja aina vain perunaa ja jos on riisiä tai pastaa, niin ei vahingossakaan tarjota täysjyvänä. Kaikki kastikkeet ovat tomaattikastike pohjaisia. Ugh. Miksi ravintolat ja koulut (ja muut sellaiset) eivät panosta noihin kasvisruokiin, kun meitä kasvissyöjiä alkaa olemaan nimittäin ihan kiitettävästi.

  Tosin olen myös seurannut meidän koulun “lihansyöjien” ruokia. Aina sama kaava: perunaa/valkeaa riisiä/pastaa + lihakastike + lihaa jotenkin muuten ja siihen sitten joku kastike erikseen. Mutta missäs ne kasvikset ovat? Tarjolla on “salaattilajitelma” eli jotain salaattilajiketta tai sitten porkkanaraastetta.

  Murrr…..

 22. peterick Kirjoittaa:

  Tosi omituista, että kasvisvaihtoehtoihin ei panosteta ravintoloissa enemmän, kun ainakin minusta tuntuu, että kasvissyöjiä (en tiedä hienoja nimityksiä lol) on nykyään todella paljon. Ainakin minun kaveripiirissäni heitä on monta!

  Koulujen kasvisruoat on kyllä jotain käsittämätöntä… KTO:ssa opiskellessani kasvisvaihtoehtona oli hyvin usein puuroa ja sosekeittoja. Eihän niillä nälkä lähde saatika pysy poissa kovin kauaa! Söin silti yleensä aina kasvisvaihtoehtoa, koska ne maistuivat paremmilta kuin liharuoat.

 23. Jutta Kirjoittaa:

  Vähän asian vierestä, mutta ihanaa huomata ettei tähän ole tullut yhtäkään “NO OMA VIKAS MIKSET SYÖ LIHAA NIIN KUIN MUUTKIN KUNNON SUOMALAISET ISÄN MAALLISET IHMISET” -kommenttia!

 24. Kaisa Kirjoittaa:

  Miksi sitä pidetään “käännyttämisenä” tai oman aatteeen “tyrkyttämisenä” jos kertoo kysyttäessä omasta “suuntauksestaan”? Toki ymmärtäisin jos lihan syömisestä valittaisi muille ja saarnaisi viereiseen pöytään yms. Itseäni eivät häiritse kasvissyöjät ja pidän sitä hienona, mutta saattaisi ärsyttää jos sitä tyrkytettäisiin mulle, mutta jos kysyisin syytä, niin en rupeisi marmattamaan vaan katsoisin “saarnan” olevan oma vikani (jos sen edes sellaisena ottaisin).

 25. Mirmaarian Kirjoittaa:

  Kouluruoalle on usein tiukatkin budjetit,valitettavasti.Itse olen sillä kannalla,että koululaiset/opiskelijat tarvitsisivat monipuolista ruokaa,oli sitten kyseessä kasvis tai liharuoka.Tuossakin säästetään ihan väärästä paikasta.Ja lisäksi olisi hyvä,jos koulujen/oppilaitosten keittäjille annettaisiin vähän enemmän infoa kasvisruoista ja niiden monipuolisesta valmistuksesta.Monet keittäjät ovat jo sen ikäisiä,että kasvisruoat voi olla oudompi alue ruoanvalmistuksessa.Taas nuoremmat alan ihmiset ovat saaneet oppia eri ruokavalioista.

 26. norpatti Kirjoittaa:

  Huomenna mennään testaamaan tällaista mestaa: http://www.juuri.fi/ ! Vaikuttaa lupaavalta…

 27. Marokku Kirjoittaa:

  Meinasin jo alkaa valistamaan kouluruokailujen tiukoista budjeteista, mutta onneksi siitä Mirmaarian ehti jo mainita. Ja vaikka suurin osa ruokailijoista on edelleen sekasyöjiä niin on surullista että useimmissa ravintoloissa edelleen väheksytään tai kokonaan unohdetaan vegaanit.

 28. as Kirjoittaa:

  Se on ikävää mutta totta että ravintolaan mennessä on hyvä ilmoittaa olevansa vegaani, ainakin jos ei halua sitä pakastevihannes-riisisettiä. Ravintolassa on kuitenkin jatkuva kiire ja jos ei etukäteen tiedä niin kiireessä on paha ihmeitä ruveta loitsimaan.

 29. norpatti Kirjoittaa:

  Niin no sehän just rasittaakin, että vegeily on edelleen niin “outoa ja erityistä” että siitä pitää tehdä jotenkin “numero”. Käsittääkseni vegaanisafkat on jo (ainakin netissä!) niin paljon puhuttu juttu, että voisi alkaa näkymään “ihan tavallisten ravintoloiden” menuissakin…

 30. Tintti Kirjoittaa:

  Tullut kasvissyöjälle valitettavan monesti täällä Keski-Suomessakin päin ravintolassa vastaan kasvisruoat, joissa kasvikset on hyvin usein liiaksi keitettyjä lötköjä, tai vielä kylmiä ja kohmeisia = suoraan pakastimesta. Tietyissä mestoissa ei ole kasvissyöjille, saatika sitten vegaaneille melkeinpä mitään vaihtoehtoja. Surullista, mutta totta.
  Ja kun kouluruoista puhuttiin, niin taso/monipuolisuus on joskus todella hakusessa. Entisessä lukiossani oli tosi hyvät kasvisruoat, syynä saattoi olla sekin, että siellä valmistivat suurimman osan ruoasta itse, toisin kuin käsittääkseni monissa muissa kouluissa. Nykyisessä koulussani kasvissafka taas on välillä aivan käsittämätöntä. Plus keittäjätädit ilmeisesti uskovat, että jos ruoka ei sisällä lihaa, se on totaalisen mautonta ja se pitää maustaa niin tuhdisti, että suu palaa.
  Kertoipa yksi kasvissyöjäkaverini sellaisenkin, että kun oli koulunsa keittäjiltä pyytänyt, voisiko kasvisruoissa käyttää enemmän soijaa, oli hänelle sitten myöhemmin kouluruokailussa tarjottu soijarouhetta suoraan pussista.
  Tosiaan, nykyään voisi kasvisruokiinkin panostaa vähän enemmän, kun kasvissyöjiä ja vegaaneja riittää. :)

 31. hdcanis Kirjoittaa:

  …ehkä paremmissa paikoissa illalla syöminen on liian poroporvarillista tiedostaville vegaaneille, että nämä eivät kuitenkaan muodosta millään tavalla huomioitavaa ryhmää monen ravintolan asiakaskunnassa…? Tai jotain.
  Tai yleensäkin noitaympyrä, kun itse tekee parempaa niin kasvissyöjät eivät käy ravintoloissa jolloin niihin ei kehitetä kiinnostavia kasvismenuja (ja mehän kaikki tiedämme että jos ei ole suorittanut mystiseen vegaaniuteen valmistavia riittejä ja syö usean lajin aterian jossa ei ole yhtään eläintuotteita, räjähtää, mutta se on toinen juttu).

  Tunnen kohtalaisen määrän kasvissyöjiä, ja tunnen kohtalaisen määrän ihmisiä jotka harrastavat ravintolasyömistä, ja näiden ryhmien päällekkäisyys tuntuu olevan nolla. Tyhjästä on toki paha nyhjäistä mutta…

  Ja noin muuten, Helsingissä voisi hyvin olla enemmänkin paikkoja siellä pikaruoan ja hienojen paikkojen välillä myös meille sekasyöjille mutta ehkä sellaiset ei kannata.

 32. Elina Kirjoittaa:

  Vegaanisesta ruuasta en tiedä kun itse olen vain vegetaristi, mutta ei Turussa ainakaan ole yhdessäkään käymässäni raflassa nälkä jäänyt. Amarilloa kannattaa ehkä kokeilla siellä päin käydessä, sieltä kun on saanut pyytämällä chorizotonta chorizopastaa niin eiköhän ne suostu myös jättämään kasvisruuasta juustot ja majoneesit pois.
  Täkäläisissä kouluissa on kyllä kasvisruoka ihan laadukasta, ainakin se mikä tulee keskuskeittiöstä. Tulee syötyä työkseen sitä ihan päivittäin, ja kyseessä on ihan oikea ruoka joka varmasti täyttää. Ei tosin kyllä vegaanista sekään.

 33. Senni Kirjoittaa:

  Taannoin oli lehdessä juttu, että koska ihmiset _kokevat_ kasvissyöjien pitävän itseään muita parempina niin kasvissyönti koetaan hienosteluna ja siksi sitä arvostellaan ja pidetään erikoisuudentavoitteluna. Vika ei siis ole siinä kasvissyöjässä vaan siinä miten toinen kokee sen tapana korostaa omaa paremmuuttaan muihin nähden.

  Itse ole sekasyöjä ja kyllä: koen itseni aavistusen verran huonommaksi ihmiseksi syödessäni kasvissyöjän tai vegaanin seurassa. En kyllä syyllisty tuohon asian päivittelyyn tai jahkailuun koska tiedän sen ärsyttävän, jokainen syö mitä syö. Minulle vaan tulee paha mieli siitä, etten itse pidä niin paljon kasvisten mausta, että voisin jättää lihat pois ruokavaliostani (lämpimät kasvikset enimmäkseen ällöttää ja haluan kuitenkin syödä lämmintä ruokaa).

  Toisaalta olen ollut kahdeksan vuotta työssä ja lähin työkaverini muistaa joka viikko pariin otteeseen mainita että “ei syö lainkaan lihaa”. Eipä sitä enää näin pitkän tuntemisen jälkeen tarvitse erikseen mainita, minä tiedän sen kyllä ja otan asian huomioon jos tarvii. Eli tässä tapauksessa kasvissyöjä itse haluaa nostaakin itsensä jollekin jalustalle arvovalintansa ansiosta. Tällaiset ihmiset tekevät tuolle edellämainitulle alemmuudentunteelle aika hallaa… :P

 34. PiuPau Kirjoittaa:

  Helsingissä Maya -ravintolassa on myös hyvä valikoima kasvisruokia ja jokaisen perässä ruokalistassa lukee “saatavana myös vegaanisena”. Ja on tosiaan auki myös iltaisin. Suosittelen!

 35. norpatti Kirjoittaa:

  Jumangaut! Mayassa! Kurkkasin listan netistä ja vähänkö juoksen sinne heti enskerralla! Iso kiitos vinkistä! \o/

 36. Emma Kirjoittaa:

  Hassua kyllä mulla tulee myös täysvegejä valittamaan siitä että olen vaan muka vege kun en syö punaista lihaa :P. 7 vuotta olen ollut syömättä punaista lihaa ja tyytynyt kanaan,kalaan ja kasvisruokiin, ihan vain siksi etten tosiaan PIDÄ punaisesta lihasta. Tästä saa sitten kanssa ihan hyvin paskaa niskaan lihansyöjiltä ja kasvissyöjiltä. Että I feel your pain, osittain ainaskin. Miksei sitä vaan saisi syödä mitä haluaa ilman että KUKAAN yrittää siihen tulla sanomaan jotain? Nykyään kun on varaa valita.

 37. norpatti Kirjoittaa:

  Niinnoh, täytyy sanoa, että kyllä munkin sisäisiä nappuloita painellaan siinä vaiheessa, jos joku perustelee jostain ruoasta kieltäytymistä sillä, ettei “tykkää” siitä… Eniten ehkä näissä tapauksissa ärsyttää, että ei syödä kasviksia, koska ne on “pahoja”… Itsekin tein tollasta lapsena, mutta sittemmin oon avoimoitunut (onko se sana). Lihahan on toki HYVÄÄ, en sitä sen takia jätä syömättä…

 38. Saraste Kirjoittaa:

  Olen itse sekaruokainen, mutta yritän painottaa kasvisruokan syömistä eettisitä ja henk. koht. terveyssyistä. Pidän lihan mausta joten en ole saanut siitä vielä kokonaan luovuttua. Mutta tykkään kyllä syödä hyvintehtyä kasvisruokaa ja olen tyytyväinen että ainakin täällä Turun opiskelijaruokaloissa on varsin hyvää kasvisruokaa, sekä ihan täysin (?) vegaaniruokaa tarjoava paikka.

  Olen myös seurannut vierestä kasvisruokaa kohtaan tunnettuja ennakkoluuloja. Siskon ollessa raskaana ja myöhemmin vauvan synnyttyä neuvolassa neuvolan kasvisruuasta tietämätön täti päivitteli kuinka kasvissyöjä voi saada kaikki tarvittavat ravintoaineet. Saati sitten lapsi, kunhan pieni oppi syömään kiinteää ruokaa. (Sisko siis joutui pitämään ruokapäiväkirjaa ja vähän kaikkea tarkkailtiin ennekuin neuvolatäti uskoi ettei kasvisruoka aiheuta hivuttavia puutostiloja.)

  Ja nyt tekee mieli jotain todella ihanaa kasvisruokaa.

 39. Emma Kirjoittaa:

  Niin siis tämä minun punaisesta lihasta pitämättömyys ( liekö tuokaan sana mutta no menkööt ) perustuu siis siihen tunteeseen mikä punaisesta lihasta jää. En pidä siitä ähkyisyydestä jonka punainen liha toi minusta aina esille, ja jotenkin olo vaan on tuntunut terveemmältä nyt 7 vuoden ajan ilman tuota lihapuolta. Voi olla ihan harhaluulo, mutta kukin tyylillään ja omalla mututuntumallaan :D

 40. arua Kirjoittaa:

  Teen kanssa on vähän sama juttu, vaikka olisi kuinka hieno kahvila/ravintola kyseessä, sieltä saattaa lillua se kämänen teepussi tai ylihaudutettu tee.

  Nyt tosiaan kun mietin, kaikki paikat joista tiedän saatavan hyvää kasvisruokaa tai olen syönyt sitä ovat vähän mättölöitä. Osa kyllä mukavia ja vakipaikkoja, mutta eivät sellaisia minne mennään istumaan iltaa.

 41. kl Kirjoittaa:

  Kannattaa kysäistä etukäteen. Olen kuullut jostain että esim. Chef & Sommelierista voisi saada vegaanista jos vain kysyy. Mutta voi vaatia valmistelua etukäteen, jos menuun ei kuulu helposti muokattavia juttuja.

 42. iramanna Kirjoittaa:

  Tulipa tässä mieleeni että olen lukenu blogisi alusta loppuun ja sinulla on varmaan yksi terveimmistä&järkevimmistä suhteista ruokaan, luontoon ja maailmaan mitä tiedän. Ja ihailen kauheasti lahjakkuuttasi ja kykyäsi tehdä siitä vielä itselleen toimiva ura! (terveisin kulttuuria/viestintää opiskeleva)
  Etenkin omasta elämästäsi kertovat sarjakuvat ovat suosikkejani, sulla on kyky kertoa asioita ja tarinoita mukaansatempaavasti.
  Tulipas avautuminen… mutta mahtava blogi!

 43. norpatti Kirjoittaa:

  Wow, kiitos ihan tsiljaardisti. Pelastit päiväni! \o/

 44. Kulutusjuhla » Kasvislounaan saa onneksi vaivatta Helsingissä Kirjoittaa:

  […] on edelleen melkoisen vaikeaa saada ravintoloista kunnon ruokaa. Taannoin Milla Paloniemi avautui näistä ravintoloiden kasvis- ja […]

 45. hihi Kirjoittaa:

  ahahhahahah, i feel you! vitsi mä nauroin! ota nakki!

 46. Jarkko Kirjoittaa:

  Eihän new bamboo ole mikään valkoisten pöytäliinojen ja pokkuroinnin mekka, mutta sieltä saa kunnon ruokaa kymppiin joka päivä ja ymmärtääkseni sikäläiset kasvis vaihtoehdot olisivat vegaanisia all-in? voin tiätty asiaan vihkiytymättömänä olla väärässäkin

 47. norpatti Kirjoittaa:

  “NBC” on kyl tullu käytyy useemman kerran. Ihan jees, mut tosiaan semmoseen rauhaisaan syömiseen (ja juomiseen, sieltä ei käsittääkseni saa alkoholia) vähän plääh.

 48. catilia Kirjoittaa:

  hehhee :D
  Näihin kyllä törmää..hieman helpompaa mulla kun kuiteskin syön kalaakin :)

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausTämä on sarjakuvataiteilija Milla Paloniemen (aka norpatin) blogi. HUOM! Blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille! Ethän kopioi/irroita kuvia/sarjiksia niiden alkuperäisestä yhteydestä, (poikkeuksena sitaattioikeus) kiitos! Kaikki blogin sisältö (c) Milla Paloniemi (norpatti)

EVO facebookissa, TYKKÄÄ! :)

Tägit

Archives

Blogroll