Minäminäminäminäminä!!! …olen tätä mieltä.

27.02.2012 - 17:04 / norpatti.


Kategoria: sarjakuvat.
Tagit: , , ,39 vastausta - “Minäminäminäminäminä!!! …olen tätä mieltä.”

 1. anonymous Kirjoittaa:

  Ymärrän pointtisi. Minustakin tehotuotanto pitäisi lopettaa ja ihmisiä pitäisi kannustaa syömään enemmän kasviksia, mutta karppaus, niin kuin se on alunperin tarkoitettu, ei juurikaan liity tähän ongelmaan.

  Karppauksen tarkoituksena ei ole lisätä lihan syöntiä, vaan jättää turhat hiilihydraatit pois (kuten peruna ja pasta, joista ei saa minkään näköisiä ravintoaineita, ja jotka ovat pelkkää lihottavaa tärkkelystä). Suuri osa kasviksista on kuitenkin sallittujen listalla. Kasvissyöjäkin voi olla karppaaja! Harmi, että iltapäivälehdet vääristelevat asiaa ja saavat karppauksen näyttämään lihan suurkulutukselta. Tietysti varmaan lihateollisuus ottaa tästä buumista kaiken ilon irti…

  Se on kyllä tosiaan typerää, että kasvisvaihtoehtoja saa monista paikoista aika nihkeästi. Itse en ole kasvissyöjä, mutta usein kuitenkin otan mielelläni kasvsivaihtoehdon, jos sellainen on tarjolla.

  Anteeksi saarnaus :(

 2. jonahi Kirjoittaa:

  Täällä sama ärsytyksen aihe! Terveellistä ruokaa on monenlaista ihmisestä riippuen ja karpata voi jotenkin vegenäkin, mutta minusta on typerää ajatella että jos ruoka on itselle terveellistä, niin fuck the rest, vaikuttakoon muihin ihmisiin, eläimiin ja maapalloon miten vain. Ja kokoaikaiset raakaruuan ja eksoottisten superfoodien syöjät (täällä pohjolassa) ovat siinä mielessä ihan samanlaisia kuin karppaajatkin. Itsekkäitä. Ei vaan voi olla fiksua vetää pitkälti sellastakaan ruokaa, jota ei kasva (kesälläkään) mailla eikä halmeilla.

 3. norpatti Kirjoittaa:

  Juu, itekin “karppaan” siinä mielessä etten juurikaan vaaleeta leipää, perunaa ja pastaa napsi, mutten myöskään kisko ylenmäärin lihaa. Ärsyttää vaan tollaset karppaushyllyt, jotka sit kuitenkin sisältää pelkkiä lihatuotteita.

 4. hiiru Kirjoittaa:

  Onneksi kyseessä taitaa olla kuitenki ohimenevä trendi, niinku kaikki muutki “laihdutusjutut”. Uskoisin ainaki näin. Pian vauhkoonnutaan jostaki ihan muusta. :)

  Nyt tahkotaan rahaa ihan hulluna ku puoli kansaa on ihan hulluna karppauksen ihanuuresta. Oon kans itte kiinnittäny huomiota siihen että joka paikas karppaaminen liitetään nimenomaan siihen että pitäs syörä pelkkää lihaa ja rahkaa(no ei nyt ihan muttei kauaksi jää). Järkevä karppaa hillitysti, jos ny varsinaisesti karpata pitää.

  ..Ja sun pitääs tulla tekeen mun kans joskus sitä “viljalihaa”, jota mainostit joskus. :)

 5. Kumiko Kirjoittaa:

  Mä inhoan karppausta! Ehkä maailman typerin keksintö. Olin kerran niin raivoissani että melkein perustin karppaus-viharyhmän. Jäi se sitten tekemättä (olisi kyllä ollut hauskaa nähdä kuinka paljon viha postia olisin saanut :”D)

  Aika jännä että media ensin nostaa tuollaisen buumin esiin ja sitten murskaa sen. Näin tänään iltalööpin etusivulla isolla “Karppaus päättyi ikävästi, sai sydänkohtauksen”

  Jumalauta syökää ihmiset sitä ruisleipää, tummaa pastaa ja täysjyväleipää. Se jos mikä on terveellistä!

 6. niobe Kirjoittaa:

  Kuten tuossa jo kommentoitiin, nuo karppaushyllyt on keltaisen lehdistön tuotosta. Ei ne oo oikeaa karppausta. Oikea karppaus on IHAN aikuisten oikeasti sitä, että otetaan lautaselle entistä enemmän kasviksia, korvataan tyhjähiilariset lisukkeet niillä. Margariini vaihtunut avocadoon yms. Se ei ole sitä rasvaa ja lihaa, mistä vouhkataan. Kyllä mäkin vouhkaisin, jos se olis sitä, muttakun se ei ole. Karppaajana minäkin käännyt usein kasvaisvaihtoehdon puoleen, jos siis vaihtoehtona on makkara, vaikka linjastolle jos joutuu syömään. Mutta pasta ja peruna minun pitää välttää jo ihan oman hyvinvoinnin takia.

  Mutta siinä oot kyllä pirun oikeassa, että on itsekästä väittää, että mun oma ruokavalio käy sulle. Kun ei käy. Ei ole olemassa yhtä sapluunaa, joka käy kaikille, ei vaan ole. Tähän vaan tuntuvat sortuvan ihan kaikkien koulukuntien edustajat (julkisterveellisestä äärilaitoihin…). Karppaus on vaan nyt niin in (ja varmaan toimii aika monelle, jolla pääpaino ravinnosta on ollut hötössä aiemmin), niin siitä sitä vouhkaamista sitten tulee.

  Emt, kunhan löpisen, ihana oot! <3

 7. Sunnikka Kirjoittaa:

  Miehen siskon äijä on myös kasvissyöjä, mutta se onkin sanonut että karppaajista on sentään ollut se hyöty että markkinoille on saatu just niitä karppisleipiä, jotka sisältää proteiinia ja siemeniä. Ja itse olen juu karppaaja :)

 8. norpatti Kirjoittaa:

  Ompas helpottavaa kuulla (lukea), että karppaus ei oo sittenkään ihan täysin paholaisen keksintö! \o/

 9. Sunnikka Kirjoittaa:

  Niin ja tuonne ylläolevalle jotta karppaus on täysin huuhaata, niin sori mut ei näin. Joo tunnustan, että aloin karppaamaan laihdutusmielellä, mutta sittemmin huomasin että karppauksella mun maha on paljon tyytyväisempi. Mutta lihan syöntiä en ole mitenkään merkittävästi lisännyt -lähinnä ruokavalioon kuuluu nykyään paljon enemmän kasviksia ja jopa tofua ja soijarouhetta. Kun esim. Viikonloppuna vedin pizzaa ja sipsejä, maha oli niiden jälkeen kuin ilmapallo. Eli hiilarit vaan ei sovi mulle. Perunalla sama efekti.

  Eli karppaus ei todellakaan aina tarkoita, että lihankulutus kasvaisi. Joten olisin kovin kiitollinen, ettei meitä karppaajia yleistettäisi ja sitä kautta mollattaisi.

 10. muikkis Kirjoittaa:

  Kannattaa muistaa, ettei noilla karppieineksillä/kahviloiden karppituotteilla/karppileivillä/karppisuklailla/you name it ole mitään tekemistä oikean karppauksen kanssa. (Oikea) Karppaajakin kuitenkin pyrkii syömään mahdollisimman luonnonmukaisesti. Ja tosiaan, ihan troo-karppikin voi olla vege/vegaani. Älä ajattele niin suppeasti tätä asiaa.

 11. Sara Kirjoittaa:

  Tulipas karpille paha mieli. Oon jotenkin sivuuttanut keltaisen lehdistön höpöhöpö-jutut omasta ruokavaliosta aika kevyesti, mut ilmeisesti ne sitten kuitenkin asiaan perehtymättömiin menee ihan täydestä, ja karppaus nähdään epäekologisena lihan mättämisenä. Oma lihansyönti on vähentynyt, kasvisten käyttö lisääntynyt ja einekset jääneet pois. Suosin entistä enemmän luomua ja lähiruokaa, valmistan ruokani itse mahdollisimman puhtaista ruoka-aineista ja voin järkyttävän paljon paremmin kuin ennen tätä ruokavaliota. Alussa jaksoin kertoa omasta ruokavaliostani kysyville tarkemmin, nyt tuntuu siltä, että parempi pitää suu supussa etteivät samantien leimaa paskamaiseksi ekoterroristiksi…

  Suosittelen tutustumaan asiaan, ainakin ennen näin tunnepitoista postausta.

 12. norpatti Kirjoittaa:

  Heittäkääs jotain hyviä linkkejä teksteihin liittyen “oikeaan” karppausruokavalioon? Oon kasannut ärtymystäni lueskelemalla ilmeisesti aivan vääränlaisia keskusteluja ja artikkeleita (ja puhunut vääränlaisten ihmisten kanssa)? Ylipäätään kaikenlaiset muoti-ilmiöt raivostuttaa, mutta tottahan niissä on aina mukana jotain hyvääkin. Tell me more! Teen sit uuden sarjiksen :P

 13. Sunnikka Kirjoittaa:

  Karppausta on aika montaa lajia, eli yhtä oikeaa tapaa karpata ei ole. Toki on sellasia tyyppejä, jotka on pudottaneet kaikki kasvikset ja hedelmät pois ruokavaliosta ja on lisänneet sitten lihansyöntiä. Mutta sitten on myös meitä, jotka olemme päinvastoin tutustuneet uusiin kasviksiin ja ottaneet niitä paljon paljon lisää päivän ruoka-annoksiin. Mun kohdalla karppaus on tehnyt sen, että jos normaalisti söisin pihvin ja sen vieressä muusia ja salaattia, niin nykyään jätän muusin pois ja lisään salaattia. Pihvin koko pysyy ennallaan.

  Hiilareiden kanssa mun maha mulisi jatkuvasti ja oli käymistilassa (pier! röyh!), mutta kun pasta, vaalea leipä, kaakut, riisi ja peruna on karsittu pois, niin olo on kohentunut huomattavasti. Siinä sivussa on lähtenyt 10 kiloa ja risat.

  Mut siis pointtina se että kaikki karppaajat ei oo sellasia lihanmättäjiä :P

 14. norpatti Kirjoittaa:

  Ton luinkin jo heti sillon ku se ilmesty. Ihan mielenkiintosta tekstiä:

  “Jos tiedostava ihminen on kiinnostunut paitsi omastaan, myös eläinten hyvinvoinnista, hän tukee rahoillaan ja äänellään eettisesti tuotetun lihan tuotantoa: luomulihaa, riistaa, poroa, kestävästi kalastettua kalaa. Hän tekee työtä sen eteen, että näissä oloissa eläimet voisivat yhä paremmin.” Tästä oon samaa mieltä. Jos lihaa haluaa syödä, olisi hienoa jos jokainen toimisi näin.

  “Mutta kaikkea lihaa vastustava heittää lapsen pois pesuveden mukana. Päätös olla tukematta mitään lihatuotantoa ei kannusta lihantuottajia kohtelemaan eläimiä hyvin.” Tästä eri. Toki ostan aina luomua jos maitotuotteita tai lihaa (riistaa/tiettyjä kaloja) tarvitsee jostain syystä ostaa, mutta en koe sitä mitenkään pakolliseksi tai ainoaksi oikeaksi vaihtoehdoksi. Mitä enemmän ihmisiä kiinnostaa vegeruoka, sitä enemmän sitä on myös tarjolla.

  Tiivistetään: Mun unelmamaailmassani riista/luomuliha olisi juhlaruokaa ja lähikasvisruoka arkiruokaa. Kahviloissa ja pikaruokaloissa olisi enimmäkseen kasvisruokaa ja liha/maito olisi lähiluomutiloilta. Itselleni luomujuusto ja luomukananmuna ovat tuota juhlaruokaa (kuten voi päätellä aamiaismerkinnästäni) ja söinpä viime pääsiäisenä luomukaritsaakin. Ihan hyvältä se maistui, vaikka oonkin melko vieraantunut lihan mausta. Viime jouluna ostin Ruohonjuuresta luomukinkun, koska kutsuin kyläilemään sukua, jotka halusivat perinteisen kinkun. Eivät ihmiset lopeta syömästä lihaa. En usko siihen, enkä varsinaisesti sitä kannatakaan, koska kaikilla alueilla vegeruokailu on täysi mahdottomuus. Suomessa se on kuitenkin ihan mahdollista ja järkevää.

 15. norpatti Kirjoittaa:

  Ja mitä tulee Jonathan Safran Foerin kirjaan, niin suosittelen kyllä lämpimästi sen lukemista aivan kaikille. Sen pääpointti ei suinkaan oo saarnata vegaanisesta ruokavaliosta ainoana oikeana vaihtoehtona vaan siinä käsittellään hyvin laajasti lihankulutusta ja -tuotantoa.

 16. norpatti Kirjoittaa:

  Nyt löytyki: http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2011/9/26/kasviskarppaaja-laihduttaa-terveellisesti-ja-ekosti.html (Kiitos, Reetta, linkistä!) Tää on tosin valitettavan suppea artikkeli, niinkuin muutkin lukemani. Olis mielenkiintosta saada käsiinsä jonkinlainen kasviskarppauskirja/reseptisivusto. Tosin, tätä artikkelia lukiessa totesin, että oma ruokavalioni on ollut jo pitkään juuri tuollainen ilman, että oon varsinaisesti ajatellut “karppaavani”. Paitsi, että sipsejä on kyl aivan pakko syödä… :P

 17. Atte T Kirjoittaa:

  Täytyikö siitä karppauspaskasta alkaa täälläkin jauhaa. Jos haluaa syödä terveellisesti niin eikös se ole aika selvää että syö normaalisti vähärasvaisia tuotteita ja sokeritonta. JA sitä päivää kun perunaa aletaan pitää “epäterveellisenä” en uskonut näkeväni. Kai tällä on joku yhteys jenkkien pitsa=kasvis-tsaibaan. Lihatuotteet on hyvää, ravitsevaa ja hyvää joskin lievästi epäterveellistä ja joidenkin mielestä moraalitonta ja hyvää.

  Sanokaa ruoka, jonka syömisestä pelkästään ei saa minkään ihmisryhmän haukkuja niskaansa? Kasvissyöjiä dissataan, lihansyönnistä dissataan, nyt perunakin on perkeleen keksintö. Oikeasti, tell me.

 18. L Kirjoittaa:

  Oivan markkinaraon tuo karppaustrendi on kyllä lyönyt. Ja sitä myöten on lähteny liikkeelle ihan hillitön määrä paasausta siitä, että hiilarit olis kaikki aivan saatanasta. Jollain aiheeseen liittyvällä keskustelupalstalla vouhkattiin aivan tosissaan, että ne pitäis kieltää lailla kokonaan kaikilta.

  Ite oon eläny ykköstyypin diabeetikkoperheessä ja oppinu pienestä asti, et hiilareitakin on eri tuotteissa erilaisia. Sit joku karppauspekonipäissään huutaa että ne pitäs kieltää, ei jeesus tätä meininkiä.

 19. Atte T Kirjoittaa:

  ^Samaa mieten itsekkin, että kyllä kauppa käy aika hyvin tietyillä tuotteilla ja firmoilla :D

 20. Kauris Kirjoittaa:

  Karppaushan ON muoti-ilmiö, vähähiilihydraattisuus ei ole. Minäkin vihaan karppaus-sanaa, vaikka karppaankin. Mutta kuten sinullakin, minullakin on huono mielikuva sanasta karppaus, joten mieluummin puhun sanasta VHH. Eniten vihaan kaikkea teollisuuden karppaustuotteita (leivät yms.) joita oikeat ruokavalioon perehtyneet eivät edes osta!

  Ja VHH ei todellakaan ole sitä, että kiskotaan vain lihaa napaan. Siinä turhat hiilarit; sokeri, peruna, viljat jätetään pois tai ainakin vähemmälle. Samaten keinotekoisuuden mulihuipentuma nimeltä margariini vaihdetaan pois. Koska energiaa ei enää saada hiilareista, täytyy sitä saada rasvasta. Ja tähän kelpaa hyvin esim. oliivi- ja avocadoöljy. Myös kasviksia suositaan enemmän, samaten marjoja. Eli (ainakin oman ymmärrykseni mukaan) lihan osuutta ei tarvitse nostaa. Ja monessa vhh-kirjasessa suositaankin enemmän riistaa ja luomua (tehotuotetuthan kasvatetaan viljalla).

  Kumiko tuolla sanoikin täysjyvä/tummista vaihtoehdoista, joita nyt tokikin kannattaa mielummin suosia kuin valkoisia, mutta eipä niistäkään mitään ‘iloa’ loppuviimein ole. Tai turhaahan nekin ovat, ja jos joku nyt rupeaa jostain kuidun saannista mesoamaan, niin viljahan sisältää liukenematonta kuitua ja vhh:ssa syödään paljon kasviksia joista saa sitä tarpeellista liukenevaa kuitua.

  Suosittelen lukemaan semmoiset kirjat kuin:
  Sofie Hexebergin Ruoalla terveeksi,
  Andreas Eenfeldtin Ruokavallankumous (joka pohjautuu tutkittuun tietoon) ja
  Antti Heikkilän Ravinto ja Terveys.

 21. Kauris Kirjoittaa:

  Ja Atte T:lle:
  Vähärasvaisuus ei todellakaan ole terveellistä, se on vastoin luontoa. Jos energiaa ei saa rasvasta, se otetaan hiilihydraateista (jotka muuttuvat sokeriksi elimistössä) joilla ihminen ei tee mitään (rasvat ovat ihmisille välttämättömiä, hiilarit ei). Minkä lisäksi semmoinen asia kuin insuliini kannattaa muistaa. Insuliini saa aikaan lihomisen, ja mikäs paremmin nostaa insuliinia kuin sokeri?

  Ja P.S. Vaikka kuinka olisi luomutuotantotila, se ei tarkoita sitä että eläimiä kohdeltaisiin siellä paremmin kuin ‘tavallisilla’ tiloilla. Ja jos verrataan muuta maailmaa, Suomen tavallisetkin tilat ovat luomuja verrattuna moniin muihin maihin.
  Mieluummin suosisin pieniä, tavallisia tiloja.

 22. Humphrey Kirjoittaa:

  toisaalta se täysjyväviljojen liukenematon kuitu on nimenomaan omiaan esmes suolistosyöpien ehkäisemisessä.

  Antti Heikkilään mulla on mennyt usko jo kauan sitten (riittää, kun käy vilkaisemassa blogiaan). Siinä on jo kyse enemmän uskonlahkosta kuin ruokavaliosta.

  Täysjyväviljat ovat yksi tutkituimmista ravinnoista, ja niiden terveellisyys tunnustetaan kyllä tiedepiireissä hyvin laajalti. Toki useimmille tekisi hyvää monipuolistaa ruokavaliotaan, mutta jos vilja ei aiheuta ongelmia, ei ole mitään syytä jättää terveellisiksi tiedettyjä täysjyvätuotteita pois.

  Tässäkin asiassa riittää näitä vaihtoehtoisryhmiä, joiden mielestä “virallinen” totuus on yksi iso salaliitto – ihan kuten esim. osa ihmisistä ei vastoin yleistä tieteellistä tietoa halua rokotuttaa lapsiaan edes normirokotteilla (KOSKA SALALIITTO!). Tieteellisen ajattelun kanssa tällaisella ei kuitenkaan ole mitään tekemistä.

  Niin ja EN SANO että kaikki, tai edes suurin osa karppaajista olisi tätä hörhöporukkaa, mutta kyllä näitäkin löytyy, ja usein palvovat juuri Heikkilää (joka vaahtoaa aina siitä, että ihmisiä pelotellaan liikaa ravintoon liittyvillä asioilla, ja sitten pelottelee itse viljojen “myrkyllisyydellä” minkä ehtii – hohhoijaa). Ja tuntuvat ajattelevan, että tietyllä ruokavaliolla voi lähestulkoon tulla kuolemattomaksi ja ratkaista kaikki ongelmat elämässään. Sori, ei toimi.

 23. Se punapää Kirjoittaa:

  http://karppaus.info/resepti/resepti_laji.php?id=1

  Tuossa on linkki joka johdattaa kasviskarppausresepteihin. (Tai VHH, kummin sen nyt tahtoo ilmaista) En ole itse perehtynyt ovatko ne vegaanisia vai eivät mutta luulisin sieltä muutaman sellaisenkin vaihtoehdon löytyvän. ;)

 24. norpatti Kirjoittaa:

  Kauris: Jos suosii kotimaista luomua, näen sen kyllä kaikkein parhaimmaksi vaihtoehdoksi. Kiitos kirjavinkeistä ja muusta infosta.
  Se punapää: Juu kävinkin jo nuuskimassa nuo karppaussivut (ja monet muut, mulla meni eilen koko päivä, kun koitin ettii infoo vegekarppailusta), pitää katella löytyskö sielt jotain mielenkiintosta.

 25. inkubi Kirjoittaa:

  Miekään en oo tienny ennen näiden kommenttien lukemista ettei karppaaminen ole sama kuin yltiöpäinen lihatuotteiden kulutus. Eräs kaverini sanoo karppaavansa laihdutusmielessä ja syö pelkkää lihaa, munaa ja maitotuotteita. Mua oikeesti hirvittää sen terveyden puolesta. Eikä se kyllä oo yhtään laihtunu, päinvastoin… :’D

 26. Atte T Kirjoittaa:

  Kauris: Jaa. Noh, sen siitä saa kun ei ole terveysihmisiä. Aika terveeksi ja hyvinvoivaksi olen silti itseni tuntenut viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana kun olen rasvatonta maitoa lipittänyt.

  Tälle on sanakin. Ignorance is bliss.

 27. n Kirjoittaa:

  Täällä toinen joka vihaa sanaa karppaaminen! :D Se on vain nimi jolla myydään tuotteita hölmöille suomalaisille jotka haluaa laihduttaa nopeasti tjsp. Itse suosin kans tuota VHH-nimitystä, eikä se tosiaan tarkoita että jättäis kaikki hiilarit, edes huonot, pois. Itse syön esim. sipsejä ja pitsaa viikonloppuisin, mutta muuten pysyn huonoista hiilareista erossa :) Perunaa, pastaa ja riisiä kohtuudella, enemmän kasviksia lautaselle ja lihamäärä pysyy samana. Sen sijaan että lihamäärää lisäisin, oon lisännyt proteiineja rahkan, raejuuston tai jonkun muun proteiinipitoisen ruoan/juoman muodossa ruokavalioon ja kroppa kiittää :) Kilojakin karissut herkkuhetkistä huolimatta!

 28. Tiina Kirjoittaa:

  Musta on tosi hyvä, että nostit tämän asian esille. Kuten täällä kommenteissa monet sanoivatkin, että karppauksessa ei ole kyse lihan kulutuksen kasvattamisesta ja vegaanikin voi olla karppaaja. Kyse on tosiaan siitä, että jätetään turhat hiilihydraatit pois. Jotkut karppaajat syövät kyllä täysviljatuotteita.

  Karppauksessa on kyse paljon syvällisemmästä ajatuksesta kuin siitä, että mätetään vain makkaraa lautaselle. Valitettavasti “roskalehdet” ja media usein vääristävät asioita.

 29. Atte T Kirjoittaa:

  Hmm.Tuon kuvan ymmärtää muuten että lihansyönti on pahuutta? Mielenkiintoista oikeastaan, kun olen tuota pahuutta pohtinut ja lukenut yhden pienen kirjan pahuudesta, eikä tätä demonisointia olekkaan vielä tullut vastaan. Täytyypä miettiä.

  ps. Laihdutuskuurit ovat sielunvihollisen keksintö.

 30. Rocpy Kirjoittaa:

  Täs en kyl oo yhtään samaa mieltä. Karppaushan ei oo mitään lihan syöntiä, vaan voi olla myös vegaani että karppaaja. Karpatessahan jätetään vaan sokeri, peruna, bataatit ja viljat pois, mut ei siinäkään mikään pakko oo lihaa syödä. Oma äiti on VHH’lla, ja se on nyt sillä viimein päässyt eroon sydänlääkkeistä ja sydänoireista ja terveydentila parantunut todella paljon, eikä sekään tavallista enempää lihaa syö, vaan yleensä mun kanssa noita soijapöperöitä.

  Kai sitä niitä urpoja on, jotka luulee karppauksen meinaavan pelkkää lihan syöntiä, mutta todellisuudessahan se ei niin oo.

 31. murmeli Kirjoittaa:

  Harmi vaan, et monet vihannekset ovat myös epäekologisia… :/ varsinkin kasvihuoneessa kasvatetut. Ja monen karppaajan lautanen koostuu siitä pihvistä ja puolet sitten jostain fetasalaatista, jos on just noit kasvihuonekasvatettui tomaattei ja kurkkui jne.

 32. murmeli Kirjoittaa:

  Ainiin.. ja sit ekologiselta kannalta on lähes ihan sama, ottaako ne proteiinit lihana vai maitotuotteina.. : O Aha.. no kuulin tästä vierestä kommentin, et maitotuotteissa on vielä huonompi hyötysuhde, kuin lihatuotteissa. Ja luulen, et suuri osa ihmisistä, jotka karppaa ottavat proteiininsa jommastakummasta lähteestä. Tämä ei tietenkään tarkoita, ettei karppaajan olisi mahdotonta olla vegaani. Mut kun ottaa huomioon, et kuin pieni prosentti väestöst on vegaaneit ja siihen päälle viel et ois karppaajavegaani, niin eipä kauheen suurista prosenteista voi puhua. :O

 33. Aino Kirjoittaa:

  Valitettavaa miten ihmisten mielikuvat karppauksesta on tosiaan keltaisen lehdistön pohjalla tai sitten niiden parin sadan vaahtovavan karppaus.infolaisen. Suurin osa vhh-väestä on kuitenkin ihan normaaleja ja rauhallisia, eivätkä palvo ketään. :D

  Mitä ruokavalioon tulee niin en ala siihen puuttumaan, täällä on oikaistu jo monta luuloa. Sen vain sanoin, että kaali on karppaajan paras kaveri! Samoin muut kausivihannekset, näitä aina jaksetaan mainostaa hyvissä karppauslähteissä. Ei siis todellakaan mitkään superhienot kasvihuonevihannekset tai kaukaa raahatut hedelmät. Fiksun karppauksen perusta on lähituotannossa, luomussa ja kausituotteissa.

  Varpu Tavin ja karppisiskojen kirjoitukset on niitä mitä itse suosin. Heillä on järki tallella ja kohtuus kaikessa.

 34. Piparkakkutyttö Kirjoittaa:

  Eipä täälläkään ole kaapissa näkynyt noita kasvihuonevihanneksia vaikka terveydellisistä syistä syönkin VHH ruokaa. Kotimainen kaali, sipuli, lanttu, nauris ja porkkana kuuluvat talvella päivittäiseen ruokavaliooni, ja pakastimesta löytyy itse poimittuja marjoja, sieniä, omenoita ja luumuja. Rakastan kausiherkkuja, ja pidän ruuanlaitosta. Viljat jätin kokonaan pois, sillä niillä oli suurin yhteys todella pahoihin iho-ongelmiin. Nyt iho on lähes kokonaan parantunut (ei enää vesikelloja tai haljenneita sormenpäitä) ja voin paljon paremmin.

  En edelleenkään syö sen enempää proteiinia kuin ennenkään, ja käytän usein tofua, papuja, kananmunia (osa ystäväni pikkukanalasta) ja jonkin verran kalaa. En syö lihaa päivittäin, ja syömäni liha on peräisin lähellä sijaitsevalta luomutilalta jossa ystäväni on töissä. En suostu laittamaan itseäni minkään karppaususkonto-nimikkeen alle, vaan syön sellaista ruokaa joka sopii terveydelleni. Harmittaa se, että keltaisen lehdistön luoman mielikuvan vuoksi saa kuunnella ties minkälaista paasausta siitä, että on itsekäs paska ja tuhoaa maapallon ruokavaliollaan. Mihin suvaitsevaisuus ja mediakriittisyys ovat kadonneet?

 35. Jenny Kirjoittaa:

  En lukenut muita kommentteja mutta tosi hyvä pointti sarjiksessa! Kasvissyöjänä on välillä niin yksin lihakarppaajien keskellä, että huhhuh. Katsoisivat vaikkapa Earthlings-dokumentin, niin voisi mieli muuttua.

  T: vegaaniksi siirtyvä entinen lakto-ovo :)

 36. catilia Kirjoittaa:

  Tällainen Karppaa kasviksilla kirja löyty..

 37. norpatti Kirjoittaa:

  Kiitti vinkistä!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausTämä on sarjakuvataiteilija Milla Paloniemen (aka norpatin) blogi. HUOM! Blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille! Ethän kopioi/irroita kuvia/sarjiksia niiden alkuperäisestä yhteydestä, (poikkeuksena sitaattioikeus) kiitos! Kaikki blogin sisältö (c) Milla Paloniemi (norpatti)

EVO facebookissa, TYKKÄÄ! :)

Tägit

Archives

Blogroll