Ei-niin-nautinnollinen junamatka

8.05.2012 - 17:49 / norpatti.


Klikkaa (vähän) isommaks jos et saa selvää.

Kategoria: sarjakuvat.
Tagit: , ,14 vastausta - “Ei-niin-nautinnollinen junamatka”

 1. mustikkasoppa Kirjoittaa:

  Sinäpä sen sano…eiku kuvaannollisesti sanoit. Hemmetin sooomalaiset källiääliöt!

 2. Saiccu Kirjoittaa:

  Ah, känniääliöiden kulminoituminen jotenkin aina jakautuu mainitsemaasi MM-lätkään, vappuun ja sekä tietenkin juhannukseen. Varsinkin se, että kun on PAKKO ottaa, ja on PAKKO ottaa LIIKAA. Eih. Miksi sitä alkoholia ei voi ottaa silleen sopivasti, vaan on pakko vetää oikein ääliö-överit ja sitten saa repiä hermojaan moisten tonttuiluijen takia. :I

 3. mikko Kirjoittaa:

  Näistä tulee joskus mieleen jotku Juho Juntusen sarjakuvat. Siis tuo viimeinen kuva, missä suu on auki.

  Ei siis nämä Juntusen nykyiset vaan ne jotkut -80-luvun sarjikset.

 4. grimbird Kirjoittaa:

  Niin juuri niin juuri! Graaaah! Piparkakuilta näyttävät ihmiset olivat aika söpöjä. :D

 5. irmuskainen Kirjoittaa:

  Heetkinen, valititko konnareille vain ajattelitko tämän 100%-varmuuden vain omissa kuvitelmissasi?

  Kymmenien vuosien junamatkaajana, tahdon kohentaa erityisesti kaukoliikenteen konnareista olevaaa mielikuvaasi.
  Konduktööri näkee kuukaudessa useamman känniääliön kuin sinä, he ovat reippaita asiakaspalvelijoita jotka huomaavat kyllä häirikönainekset vaunusta heti kun sinne astuvat. Pystyn muistamaan heti viisikin tapausta joissa konnari on käynyt kerran muistuttamassa hyvistä käytöttavoista, sitten tullut tarkistamaan muiden matkustajien viihtyvyyden mökäöljymiesten naapureina, ja jos ei tiukka puhuttelu ole toiminut… on ihan oikeasti jätetty seuraavalle asemalle (välillä RHM-HKI se oli sitten LHT.)

  Konnari on junan suojelusenkeli joka opastaa/tiedottaa/jututtaa/elvyttää/häätää/häiritsee jne. ihan tarpeen mukaan. Ensi kerralla kun alkaa häiritä, kysy asiakaspalvelijalta suoraan, älä ole AINA OIKEASSA.

 6. Pulmu Kirjoittaa:

  Voih! mä niin jaan tämän antipatian. Mulla on se känniääliö lätkäfani naapurina. Vuosi sitten kuunneltiin finaali lähetystä makuuhuoneessa kahden kantavan seinän ja suljettujen ovien takana. Ei tarttenut edes avata telkkaria tai radiota, kun naapurin telkkari huuti minkä toosasta irti lähti. Ja pitää kuulemma ymmärtää kun puolen yön aikaan huudetaan ihanaa leijona ihanaa. Että unettomia öitä vietellessä :P

 7. norpatti Kirjoittaa:

  Mua tyypit eivät häirinneet sen matkan aikana enempää (paitsi metelöimällä, mutta se ei VARSINAISESTI haitannut mua alussakaan, siinä vaiheesa vasta alkoi vituttaa, kun tyypit kävi röyhkeiksi). Ravintolavaunussa kävi lyhyesti kääntymässä muutamia pariskuntia ja vanhempia lapsineen, jotka liukenivat paikalta melko vähin äänin oletettavasti kyllästyttyään (ainakin 4 ihmistä kuulin jupisevan tuohtuneena) elämöintiin. Mainittakoon, että meteli oli siis niin kova, ettei oman puheen (tai ajatuksien) kuulemisesta ollut toivoakaan. Joku junan henkilökunnasta kävi naureskellen kehoittamassa “poikia” hiljentämään ehkä kerran (oli käsittääkseni ravintolavaunun tarjoilija).

  Oon todistanut tilanteita joissa on humalaisten käytöstä puolusteltu ja selitelty tuohon tyyliin. Jos en junassa, niin baareissa tällaiseen on ainakin törmännyt. Siltä pohjalta tein tuon kuvan. Okei, ehkä “100%” oli vähän liioittelua… Harkitsin tyypeistä mainitsemista konnareille, mutta jokin sisällä käski olla hiljaa, koska en varsinaisesti halunnut ketään ulos junasta tai saada syyttelyitä + vanhana koulukiusattuna (ja pohjalaisena) pelkäsin jonkinlaista kostoa ja arvelin pilaavani lopuniltaani sen johdosta.

  Konnareiden olisi mielestäni pitänyt puuttua elämöintiin JOKA TAPAUKSESSA. Ei kai kukaan halua tulla vaunuun, jos siellä on tuollainen apinalauma? Ei yksi ihminen viitsi alkaa valittamaan ison porukan käytöksestä vaan lähtee mieluumin itse. Lauman puheet eivät tosiaan myöskään olleet mitään hassuttelua vaan siellä oli oikeasti rasistista ja sovinistista läppää. KOVAAN ÄÄNEEN.

  Konnareille muuten kyllä kaikki kunniani. Oon kohdannut lähes pelkästään äärimmäisen mukavia, rentoja, reippaita ja hyvin työnsä hoitavia tapauksia.

 8. Supo Suomilainen Kirjoittaa:

  painupa vittuun suomesta jos et kerta tykkää kaljan juoista ja jää kiekosta

 9. Villasukka kirjahyllyssä Kirjoittaa:

  Lätkästä tykkään kyllä, mutta en ääliöistä, kännillä enkä ilman… Kyllähän tuollainen alkaa ärsyttämään.

 10. Mika Etelämäki Kirjoittaa:

  Toi nyt on ihan perushommaa viikonloppujunassa. Viikonlonloppuristeilyt ne vasta ällöttää, vaikka saankin viettää aikaa matkustamon ulkopuolella.

 11. Nena Kirjoittaa:

  Huh, onneksi en olekaan ainut samoilla mietteillä. Kiitos illan nauruista, mainio havaintokuva suomalaisista tuossa päivityksen puolivälissä :D

 12. HannaV Kirjoittaa:

  Tää on NIIN totta…

 13. Marj Kirjoittaa:

  Mitä hemmettiä? Ookkona oulusta vai jostain rajan väärältä puolelta? Kai sitä nyt kännätä osataan! Parhaat hetket kännijunalla Joensuu-Helsinki!

 14. inkubi Kirjoittaa:

  Tää on niin totta että itkettää. -_- Ja sitten jos et itse ota tähän sekoiluun osaa joko ollenkaan tai et juo “tarpeeksi” niin oot se ilonpilaaja. :D

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausTämä on sarjakuvataiteilija Milla Paloniemen (aka norpatin) blogi. HUOM! Blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille! Ethän kopioi/irroita kuvia/sarjiksia niiden alkuperäisestä yhteydestä, (poikkeuksena sitaattioikeus) kiitos! Kaikki blogin sisältö (c) Milla Paloniemi (norpatti)

EVO facebookissa, TYKKÄÄ! :)

Tägit

Archives

Blogroll