50 tarinaa MINUSTA – osa 38

25.06.2012 - 19:18 / norpatti.
17 vastausta - “50 tarinaa MINUSTA – osa 38”

 1. Banda Kirjoittaa:

  Uah, toi oon niin pepasta :D Siis jos oot kiltti jolleki ja huomaat jossain vaiheessa et se vaan hyväkskäyttää ja koitat sitte olla siinä lujana ja sanoa jotain vastaanki ni sitte se toinen suuttuu :D
  Ihme jengiä, parempi antaa sellasten olla vaan omissa oloissan sit.

 2. Norkku Kirjoittaa:

  Tiedän tunteen. Paitsi että minä kyllä suutunkin. Ja sitten tulee paha mieli. Joskus ei todellakaan vaan jaksa!

 3. inkubi Kirjoittaa:

  Tuttu tunne. Mut kiltteydestä huolimatta sen verta luja pitää olla että jos bongaa hyväksikäyttäjän kaveripiiristään niin antaa sille vaan kylmästi kenkää. Maailmassa on paljon hyviä ja vilpittömiä ihmisiä, eikä tommosiin kannata haaskata aikaa eikä energiaa, koska eivät nekään tekisi samaa sinulle. Good riddance.

 4. Huu Kirjoittaa:

  En kestä miten totta tää on! +aamukahvia turahtelee suupielistä hauskan piirrustustyylin takia. :D

 5. Vappu Kirjoittaa:

  Sun kaverit on hattivatteja!

 6. Lilli Kirjoittaa:

  Jotenkin tuttua. Ja vaikka kuinka paljon saisikin paskaa niskaansa niin silti aina sitä vain periaatteessa haluaa uskoa ihmisiin, että hyviä/mukavia ne on. Ja vanhemmiten sitä uskoo ihmisten muuttumiseenkin. Varsinkin jos on kokenut sen, että muiden mielestä täysin kusipäät ja tosiaan niin käyttäytyvät voivat olla myös ihan mukavia, niillä vaan saattaa olla jotain ongelmia. Itse olen ollut kaveri omille koulukiusaajillenikin, tietenkin koulun ulkopuolella, mutta kuitenkin. Kuulin paljon sellaista jota ilkeänä ihmisenä olisin voinut käyttää hyväkseni mutta en kuitenkaan koskaan kertonut asioita eteenpäin koska lupasin. En tosin olisi koskaan voinut luottaa niihin toisiin sillä tavalla mutta enpä koskaan oikeastaan niille mitään kertonutkaan. Olin vain kuuntelijana. Mutta tiedä sitten onko ihmisvihaaja avopuolisoni vaikutusta että minusta on pikkuhiljaa alkanut tulla enemmän ja enemmän ihminen joka ei enää niin kovasti luota ihmisiin. Tai pikemminkin se luottamus pitää tosissaan ansaita. Katkera täti minusta vielä voi kyllä tulla. Mutta pidän silti kiinni siitä pullamummo mielikuvasta jona ystävät näkevät minut monen vuoden päästä :)

  -Lilli-

 7. annepa Kirjoittaa:

  No kai sinä sanot näillä loisille että miten he ovat loukanneet sinua? Ilmeisesti et koska “se ei varmaan ees tajua loukanneensa mua”. Kannattais avata suunsa ja kertoa. Eipä jäis kenellekään epäselväksi että miksi et enää hengaa jonkun kanssa.

 8. JohannaH Kirjoittaa:

  Annepa: mulla on aika paljon samanlaisia kokemuksia kuin Norpatilla ja ei niille ihmisille vaan voi sanoa noin, koska sitten ne pahoittaa mielensä. Pahimmillaan olen myös saanut vastauksia, että _omasta mielestään_ he eivät ole loukanneet minua, syistä x ja y, ja sitten saatetaan pitkin hampain olla vähän pahoillaan samalla kertoen, ettei itse koe tarvetta olla pahoillaan. Ei tuollaista kuulkaa ihminen kauaa jaksa; sitä on mieluummin hiljaa ja ottaa sit vaikka etäisyyttä.

 9. norpatti Kirjoittaa:

  Tottakai sanon. Mutta kun jotkut elävät käsityksessä, että yksi anteeksipyyntö riittää ja sitten ollaan taas niinkuin ei mitään olisi tapahtunutkaan. Olen kohdannut tällaista hyväksikäyttöä, jossa kiltteyttäni ja luottamustani on käytetty törkeästi hyväksi. Olen saanut osakseni todella paskamaista kohtelua ja jälkeenpäin on pyydelty itkien anteeksi. Joka kerta, kun olen antanut (tietenkin) anteeksi, on sama paska senkun jatkunut. Yrittäessäni laittaa välit poikki, on alkanut sääliäkerjäävä juoruaminen ukopuolisille siitä, miten epäreilu ihminen olen. Vaikka miten pyrin rakastamaan kaikkia, ei aivan jokaista silti pysty tai tarvitse sietää…

 10. Grezen Kirjoittaa:

  Jos joku ei ensin tajua loukanneensa, niin ehkä taustalla ei sittenkään ole sarjakuvan mukaisia tietoisia “hyväksikäyttösalaliittoja”… Ja “säälin kerjäys” saattaa olla myös ihan aitoa tunnetta ja hätää, jota kyseinen henkilö ei välttämättä osaa paremmin ilmaista.

  Tokikaan kaikkea ei pidä sietää eikä sellaisten ihmisten kanssa tarvitse asioida, joiden kanssa oleminen ei hyvältä tunnu. Harmi vaan jättää hampaankoloon hautumaan asioita vuosiksi, joten yleensä kannatan tuollaisten tilanteiden selvittämistä.

 11. Grezen Kirjoittaa:

  Ja tietysti on myös olemassa ihan aitoja kusipäitä ja narsisteja, joiden kanssa ei tosiaan kannata aikaansa tuhlata. Mutta eivät kaikki. Monet ovat vaan ajattelemattomia ja ehkä jopa itsekin yrittäneet (epäonnistuneesti) auttaa vuorostaan sua.

 12. Grezen Kirjoittaa:

  Piti alunperin siis olla kommentoimatta tähän merkintään ollenkaan mutta harmistuin vaan tuosta, että jonkun ihan aidot tunteet kuitataan “sääliäkerjäävänä juoruamisena”. Piis! :)

 13. Grezen Kirjoittaa:

  … koska jos joku sun kaverisi yhtäkkiä laittaisi välit poikki, niin takuulla yrittäisit kysellä yhteisiltä kavereilta, että mikä sille nyt tuli ja miten asian voisi korjata. Ei se ole säälin kerjäämistä.

 14. Iita Kirjoittaa:

  Joo siis äläpä :/ Mulla on ihan sama, etten suuttu, mutta tuun kuitenki tosi surulliseks. Mä en osaa sanoa ei tai olla sillei röyhkee, mut kyl mä jotain vastaan kiemurtelen jos joku yrittä buukata mulle jotani kakkaduunia.. Se on kuitenki tosi rasittavaa ku esim. köksäs kukaan ei suostunu tyhjentämään ruuan jämiä lavuaarista. Musta sei ollu ällöä, niin tein sen, mut sit kaikki ajatteli, et mä niinku vaan teen mitä käsketään ja sit oletettiin, ettei mua haitannu, vaik mulle nakittettais kaikki ällö ja tylsä.
  Mut miks mä kieltäytyisin auttamasta

 15. n Kirjoittaa:

  Uskoisin et Milla tarkotti tässä nyt “sääliäkerjäävällä juoruamisella” sitä itseään :) Eri asia meneekö yhteisiltä kavereilta kysyy et “Miks tuo X on noin kusipäinen, onko sillä hiekkaa siellä/kuukautiset menossa?” ja puhuu ylipäätään yhtä halventavasti toisesta kuin että kyselee aidosti huolestuneena et “Mikähän tolla X:llä on kun se mua välttelee, onko sillä jotain huolia?”.

 16. Grezen Kirjoittaa:

  Niin, siksi mä halusinkin korostaa, että mulle ei ole ainakaan tultu pahasti puhumaan Millasta selän takana tai kerjätty sääliä :) Kaikista tapauksista en tosin tiedä, eikä mun pidäkään tietää.

 17. norpatti Kirjoittaa:

  En mä jaksa selitellä tätä sen kummemmin. Monia kokemuksia ja tuntemuksia lähemmästä ja kauemmastakin menneisyydestä koitin tiivistää samaan sarjakuvaan.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausTämä on sarjakuvataiteilija Milla Paloniemen (aka norpatin) blogi. HUOM! Blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille! Ethän kopioi/irroita kuvia/sarjiksia niiden alkuperäisestä yhteydestä, (poikkeuksena sitaattioikeus) kiitos! Kaikki blogin sisältö (c) Milla Paloniemi (norpatti)

EVO facebookissa, TYKKÄÄ! :)

Tägit

Archives

Blogroll