Norpatin sarjakuvakoulu: TEKSTAUS

8.08.2012 - 14:34 / norpatti.


^ Arvatkaa, kenen tussi tuli läpi enkä LAISKUUTTANI jaksanut alkaa putsata, vaan heitin (konefontilta näyttävää) konefonttia…Mutta tää onkin pelkkä blogisarjis, eikä kukaan maksa mulle tästä mitään… Köh. Noniin jatkuu vielä…

Voi saatana muuten, että tuli RUMA sarjis! Tyypillistä. Mutta ehkä pointti tuli ees vähän selväksi.
Lena Furberg-kuvat lainasin tästä blogista. Kettu & minä -näytesivu täällä, jahka kiinnostaapi.

Niin ja mun PITI kertoilla siitä kritiikki-asiasta vielä, mutta palataan siihen vielä myöhemmin…

 

Kategoria: sarjakuvat.
Tagit: , ,14 vastausta - “Norpatin sarjakuvakoulu: TEKSTAUS”

 1. Wolf Kirjoittaa:

  Rehellisesti sanottuna mun mielestä harkitsemattomat ja harjoittelematta jätetyt harakanvarpaatkin ovat parempi kuin konefontti. Mulla ainaki fontti pitäis vähintään luoda itse, muuten se näyttää joka tapauksessa siltä, että se on eri sarjaa kuvan kanssa. Tähänkin voi toki pyrkiä, mikä on sit asia erikseen…

 2. Nääppis Kirjoittaa:

  Kaikkein inhottavimpia konefontit ovat blogisarjakuvissa. Varsinkin kun ne pilaavat kerronnan spontaaniuden ja henkilökohtaisuuden.

 3. Zuve Kirjoittaa:

  wou, tää oli kyllä hieno merkintä. :o En ole sarjakuvapiirtäjä, mutta heti tuli mieleen ala-aste ajat, jolloin kirjoitin päiväkirjaa JA käytin huvikseni tiettyjen sanojen kohdalla erilaista tekstaustapaa. Ah, muistot. <3

 4. Taski Kirjoittaa:

  Itse olen ala-asteelta saakka enemmän tai vähemmän inhonnut omaa käsialaani, ja veikkaan, että en ole yksin. Moni piirtäjä varmaan ihan suotta inhoksuu niitä omia harakanvarpaitaan “koska muiden on hienompia” ja siinä sitten lipsahtaa aika helposti se konefontti sarjakuvaruutuihin. Omassa blogissani ongelmallisuutta lisää se, että olen jostain syystä äärimmäisen huono kirjoittamaan piirtiksellä, ja luon kaikki merkinnät digitaalisesti. Jostain syystä se paperille taitamani henkilökohtainen käsiala ei taivu juuri lainkaan piirtiksellä, joten tähän saakka olen harjoittanut kirjoittelua ihan valmisfonteilla.

  Ajattelin kyllä siirtyä itse tehtyyn fonttiin jo aikoja sitten, mutta homma takkusi jo siinä vaiheessa kun tajusin, että en osaa tehdä sellaista. Kiitänkin tästä blogimerkinnästä. Palautti aiheen mieleen ja taidankin ryhtyä guuglettamaan oitis tapoja oman fontin valmistamiseen.

 5. Taru Kirjoittaa:

  Tämähän oli ihan sairaan hieno. Miks pitää haukkua omia töitä kun on käyttäny siihen eka paljon aikaa. Menee fiilikset :(

 6. Marla Kirjoittaa:

  Mä taidan printata tän seinälle. :D

 7. Kaisa Kirjoittaa:

  Yleensä en jaksa kommentoida vaikka käynkin säännöllisesti lukemassa blogia ja monet aiheet koskettaa tavalla jos toisella.
  Eikä mulla tähänkään mitään varsin järkevää sanottavaa ole, mutta pakko ilmaista kannatusta. Olen nimittäin aivan samaa mieltä kanssasi! Hyvä!

 8. merlin Kirjoittaa:

  Itse olen aina pitänyt itseäni laiskana kun en jaksa säätää koneen kanssa skannattuihin sarjiksiin konefontteja, mutta tätä lukiessahan sitä tuntee itsensä lähes ahkeraksi :,D muttajuu, minunkin silmääni miellyttää eniten persoonallinen käsiala, vaikka tokihan siitäkin pitää selkoa saada! Muuten ei jaksa tihrustaa ja arvuutella, että mitä lukee.

 9. Vappu Kirjoittaa:

  Kiitos Milla tästä!

 10. Kati K. Kirjoittaa:

  Olen TAYSIN samaa mielta kanssasi: “oon TAYSIN VARMA, etta jos osaa piirtaa, osaa myos piirtaa kirjaimia.”
  Tekstaus vaikuttaa helvetisti lukukokemukseen, sehan on olennainen OSA KUVAA eli siten koko tarinaa, ei vain sisaltonsa puolesta vaan myos esteettisen ulkoasunsa. Aiheeseen ja tilanteeseen hyvin valittu tekstityyli voi tyyppien ilmeiden ja eleiden lisaksi vàlittaa fiiliksia…se puhaltaa oikean ja sopivan lisan elamaa siihen.
  Mutta unohtakaa itsetarkoituksellisuus, tekstin pitaa kuitenkin palvella eika naytella paaosaa stoorissa.
  Sori Milla kun sekoilin tahan, mutta tuli vaan mieleen. Taa sun oli hyva ja ERITTAIN tarkea postaus <3

 11. norpatti Kirjoittaa:

  Taru, sori. En mä tähän ihan kamalasti aikaa käyttänyt ja meni muutenkin vähän säätämiseksi. Mut ihan totta, kyl itteekin ärsyttää vähän, et haukutaan aina omia juttuja. Pitääkin koittaa välttää jatkossa. Tulee niin selkärangasta että aina pitää olla jotenkin ite ekana sanomassa et ai kauhee ja pyytelemässä kaikkee etukäteen anteeksi.

 12. Puna Kirjoittaa:

  Itselleni tulee kyllä harmitus siinä vaiheessa kun lukee jotain kivaa sarjisblogia ja sitten itse sutasta käsialasta… ei vaan voi… saada selvää. Joko käsiala on ‘huonoa’ tai sitten sarjista on pienennetty nettiin liikaa. :( Sarjiksesta tulee siinä vaiheessa liian työlästä lukea – ja jää sitten lukematta.

  Mutta sinun blogissasi ei ole tätä ongelmaa! ;)

 13. Emppu Kirjoittaa:

  Aina kummastuttanut ihmiset, jotka jaksavat opetella piirtämään, mutteivät viittii opetella tekstaamaan. Sama asia se kun valitettavasti on; ei sitä ekalla kerralla piirretä mitään Picassoja.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausTämä on sarjakuvataiteilija Milla Paloniemen (aka norpatin) blogi. HUOM! Blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille! Ethän kopioi/irroita kuvia/sarjiksia niiden alkuperäisestä yhteydestä, (poikkeuksena sitaattioikeus) kiitos! Kaikki blogin sisältö (c) Milla Paloniemi (norpatti)

EVO facebookissa, TYKKÄÄ! :)

Tägit

Archives

Blogroll