Mmmm…kaalia…

3.11.2012 - 17:12 / norpatti.


^Ei taaskaan mikään maailman houkuttelevin kuva, mutta maistu kuiteski ihan mahtavalta!

Liisankadun kiinankaalikääryleet (8–10kpl)
(Sarjakuvakeittokirja 2:sta löytyy tämä, kiitokset Katille!)

1 kokonainen kiinankaali
Tarpeeksi vettä
Suolaa

Täyte:
n.4 dl vettä
2 dl soijarouhetta
2–3 dl kypsää tummaa riisiä
1–2 sipulia
Mausteita maun mukaan, esim. yrttisuolaa,
valkopippuria, meiramia,paprikaa…
Siirappia

1. Irrota kaalista isoimmat lehdet ja keitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Silppua pienimpiä lehtiä täytteeksi. Keittämisen jälkeen nosta kattila syrjään ja nosta lehdet jäähtymään toviksi johonkin, esim. uunipellille, ettei pala näpit käärimisvaiheessa.
2. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Huom. yhdestä desistä keittämätöntä riisiä tulee yleensä noin 3 desiä kypsää riisiä.
3. Viskaa kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen ja lisää soijarouhe joukkoon. Keittele noin 10 minuuttia. Valuta ylimääräinen vesi pois soijarouheesta.
4. Silppua sipuli vapaaseen tyyliin ja paista pannulla öljyssä. Sipulin pehmettyä lisää pannulle soijarouhe ja paistele hetki, lisää mausteita.
5. Sekoita yhteen silputut kiinankaalit, sipulit, soijarouhe ja riisi. Jaa täyte lehdille leveään päähän ja käännä tiukalle rullalle.
6. Laita valmiit kääryleet uunipellille ja valuta päälle siirappia raitoina. Paista 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Käännä kääryleitä puolessa välissä paistoa, lisää tarvittaessa siirappia ja kostuta kääryleitä kaalin keitinvedellä paiston aikana.

————————————–

Sienitäytteiset kaalikääryleet
(mukailtu Härkäpapua Sarvista-kirjan s.94 reseptistä)

1 savoijin – tai kiinankaali (1-1,5kg)
0,75dl ohraa
n. 3 dl vettä
1/4 liemikuutio

1 sipuli
1 l tuoreita tatteja, kanttarelleja tai herkkusieniä (mä laitoin suppiksia)
2 rkl öljyä
1 tl kuivattua meiramia
2 tl kuivattua basilikaa
suolaa ja pippuria
(siirappia)

Pannulle:
1 rkl öljyä
2 rkl siirappia

1. Laita ohra kiehumaan veteen liemukuution kanssa. Keitä kypsäksi. Käytä mieluiten kerroskattilaa.
2. Poista kaalista kanta ja uloimmat lehdet. Irrota 10-15 uloimmaista lehteä ja säästä loppu kaali täytteeseen. Kypsennä kaalinlehtiä viitisen minuuttia höyrykattilassa (ohrien päällä) käärimisen helpottamiseksi. Jos sinulla ei ole höyrykattilaa, voit panna kaalit teräksiseen lävikköön ohrakattilan päälle ja peittää kannella.
3. Kuori ja hienonna sipuli, pilko sienet ja kaalin sisus.
4. Paista sipulia ja sieniä öljyssä viitisen minuuttia. Lisää kaalin sisus ja kypsennä vielä muutama minuutti. Sekoita joukkoon keitetty ohra ja mausta basilikalla ja meiramilla. Suolaa ja pippuroi makusi mukaan.
5. Jaa täyte kaalinlehdille, kullekin pari ruokalusikallista ja käännä kääryleiksi.
6. Laita paistinpannulle 1 rkl öljyä ja lado kääryleet pannulle saumakohta alaspäin. Kuumenna pannu ja paista muutama minuutti. Lisää sitten pannulle vettä muutama sentti ja valele kääryleet siirapilla. Keitä kannen alla 30-40 minuuttia. Tarkista vesimäärä keittämisen aikana ja lisää tarvittaessa. (Mä tein nääkin uunissa.)

 

Kumpia teetkin, tarjoile puolukkahillon/soseen kanssa. Iteltä jäi täytettä yli kans jonkun verran ja totesin, että sekin on superhyvää ihan sellaisenaan. Simppeliä arkiruokaa, jos ei jaksa alkaa käärimään. :) Ite suosin erityisesti ohraa riisin sijasta.

 

Kategoria: kuvat, sarjakuvat.
Tagit: , ,



2 vastausta - “Mmmm…kaalia…”

 1. Lilli Kirjoittaa:

  Kaali on kyllä herkkua. Itsekään en siitä pitänyt lapsena mutta muutama vuosi sitten koin valaistumisen :D Ja hyvä niin koska Isäntä on pitänyt kaalista jo muksusta asti ihan mahottomasti ja sitä meillä sitten syödäänkin nyt useasti. Vielä kun se on niin halpaa niin sopii meidän kukkarolle :)

  -Lilli-

 2. jo Kirjoittaa:

  Kiitos ihanista ohjeista!!

  Mäkin oon ohrafani.
  Keitän ison lähän ohraa, ja syödään ensin lisukkeena, seuraavana päivänä paistan sipulia, porkkanaa, paprikaa ym. reilussa öljyssä, siihen kurkumaa ja paprikajauhetta sitten ne ohrat, aaaah, tulee erihyvää!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus



Tämä on sarjakuvataiteilija Milla Paloniemen (aka norpatin) blogi. HUOM! Blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille! Ethän kopioi/irroita kuvia/sarjiksia niiden alkuperäisestä yhteydestä, (poikkeuksena sitaattioikeus) kiitos! Kaikki blogin sisältö (c) Milla Paloniemi (norpatti)

EVO facebookissa, TYKKÄÄ! :)

Tägit

Archives

Blogroll