Vielä evottamisesta, piirtämisestä ja ELÄMÄSTÄ…

27.03.2013 - 18:49 / norpatti.


——————————————————————————————————

Mulloli tarve ny tehä (taas) tällasia voimautussarjiksia. Toivottavasti ne voimauttaa muitaki. Laitoin siks tän “sarjiskoulu” tagin alle.

Ps. Sarjiskoulusta puheen ollen: Oltiin sarjisope-puolisoni Antin kaa (tsihih) YleX:ssä kertoilees sarjiksista ja niiden tekemisestä.

Kategoria: sarjakuvat.
Tagit: , , , ,9 vastausta - “Vielä evottamisesta, piirtämisestä ja ELÄMÄSTÄ…”

 1. Miira Kirjoittaa:

  Siis toi on NIIN oikein! Tekninen osaaminen ei todellakaan ole kaikki kaikessa, ja mitenkäs sitä muuten oppisi ja kehittyisi, ellei koko ajan piirtäisi (=harjoittelisi)…

  *ylenpalttinen vaahtoaminen sensuroitu* Mä fanitan sua aina vaan enemmän.

 2. Marle Kirjoittaa:

  Mulla on joskus ihan samoja ajatuksia, ja sit ku tulee verrattua itteään toisiin taiteilijoihin, tulee joskus alemmuuskompleksi. Mut kukaan ei oo samalainen ihminen ja aina voi onneks kehittyä vaan paremmaksi ♥

  Meillä koulussa on nyt se ongelma, että mitään kritiikkiä/rakentavaa palautetta ei saa millään, vaikka ainakin itse sitä haluaisin.

 3. norpatti Kirjoittaa:

  Oho, luulis, et just koulus sitä saa. Ehkä saat jos meet privana kysyyn opettajalta? Mulla taas ammattilaisena on vaikeeta saada rakentavaa kritiikkiä mistään. Jengi joko tykkää tai inhoo. Noh, saas nähdä alanko taas opiskella…

 4. jPekka Kirjoittaa:

  Kuten minulla on aina silloin tällöin tapana todeta: Lahjakkuus on jotakin päähänpinttymän ja pakkomielteen välimailta.

  Ymmärtänen kyllä, mitä tarkoitat sillä ettet ole ”teknisesti taitava”. Mutta toisaalta: olet erittäin ilmaisuvoimainen piirtäjä. Sarjakuva on niitä taiteenlajeja joita en ole oikeastaan koskaan edes kuvitellut tekeväni itse, koska se vähä mitä olen tällaista grafiikkaa yrittänyt, olen huomannut etten kykene sellaiseen jatkuvuuteen ja (esimerkiksi) kasvojen johdonmukaisuuteen ja ilmeikkyyteen mitä laji vaatisi. Sinä pystyt.

 5. norpatti Kirjoittaa:

  Hämmentävää. En edes oo tullut ajatteeksi tollasia juttuja. Senkun suhaan vaan tussilla menemään. Ite sanon aina aloittelijoille, että jos sisällä on riittävän suuri halu ja tarve tehdä sarjakuvaa (=kertoa tarina kuvin), niin se riittää jo pitkälle. Toteutustapoja on rajaton määrä. Tekniikkaa en opeta, kun en itsekään osaa, mutta haluaisin kyllä oppia. Alkaa olla aikaa siitä, kun on viimeksi joku vaatinut käyttämään viivotinta. Vois olla kivaa.. 8)

 6. Pulmu Kirjoittaa:

  Kiitos tämä tuli tarpeeseen. Henkilökohtaisesti olen pohtinut oman piirtämisen mielekkyyttä. Kun kynnys julkaista yhtään mitään edes netissä on niin korkealla että päivitysten väliä on enempikin. Piirtäminen ei kuitenkaan ole millään tavalla loppunut, esille tuonti vain.
  Kritiikin suhteen mulla on sama ongelma kuin aina ennenkin huonokin kritiikki olis parempaa kuin ei kritiikkiä ollenkaan.

 7. nena Kirjoittaa:

  Kiitos linkistä! Olipa mukavaa kuulla Antin ääntä ensimmäitä kertaa.

 8. inkubi Kirjoittaa:

  Tekis mieli hakata päätä seinään joka kerta kun joku kattoo mun tekeleitä ja sanoo että haluaisi piirtää yhtä hyvin mutta kun ei osaa. Ja sitten kun sanon että ala harjoitella, niin sanotaan että “kun ei ole yhtään lahjoja.” Mitä ihmeen lahjoja? Jokapäiväisellä, kolmatta vuosikymmentä kestäneellä harjoittelulla tähän on päädytty eikä millään taianomaisella “lahjalla”. o_0

 9. Muurahaiskarhu Kirjoittaa:

  Oi olen kiitollinen tästä postauksesta. Mulla on ollut pienoinen kriisi omien piirrustusten ja maalausten suhteen, kun en ole teknisesti kovin taitava enkä hallitse varjoja tai realistisen näköisten kuvien tekemistä. Olen jopa harkinnut jättäväni kuvataiteen tekemisen kokonaan. Nyt mulle kuitenkin tuli sellainen olo, että en aio lopettaa koskaan. Kiitos. :—)

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausTämä on sarjakuvataiteilija Milla Paloniemen (aka norpatin) blogi. HUOM! Blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille! Ethän kopioi/irroita kuvia/sarjiksia niiden alkuperäisestä yhteydestä, (poikkeuksena sitaattioikeus) kiitos! Kaikki blogin sisältö (c) Milla Paloniemi (norpatti)

EVO facebookissa, TYKKÄÄ! :)

Tägit

Archives

Blogroll