Pikaiset lomamuistelot.

20.08.2013 - 16:29 / norpatti.
9 vastausta - “Pikaiset lomamuistelot.”

 1. bL Kirjoittaa:

  Niistä pihaa vaivaavista lehtokotiloistakin voi muuten tehdä alkupaloja, just oli me naisissa ohje. ;)

 2. norpatti Kirjoittaa:

  OLI vai? Äkkiä jakoon! Voiskohan myös Espanjan siruetanoi syödä? Semmonenkin meinaan löyty yks.

 3. bL Kirjoittaa:

  “Ateriaa varten kotilot kerätään puhtaalta alueelta ja pidetään verkkopohjaisessa astiassa pimeässä ja viileässä. Niitä pitää suihkuttaa vedellä useita kertoja päivässä, jotta ne pysyvät virkeinä ja niiden suoli puhdistuu. Kotiloille syötetään viiden päivän ajan vehnäjauhoja, kunnes ruokkiminen lopetetaan pari päivää ennen niiden kokkaamista.
  Puhdistuksen jälkeen elävät kotilon heitetään viideksi minuutiksi kiehuvaan vereen, siivilöidään ja asetetaan hetkeksi suolapedille. Kotilot kannattaa huuhdella siivilässä kylmällä vedellä keittämisen ja suolapedin jälkeen; tämä poistaa limasta muodostuvan vaahdon. Sitten etanat kaivetaan kotiloistaan hammastikulla ulos ja lihaa keitetään puoli tuntia valkoviiniliemessä. Sen jälkeen etanoista voikin valmistaa melkein mitä vain.”

  Eli sen jälkeen pannulle voissa ja valkosipulissa tirisemään. ;) Ei varsinainen alkupalaohje ollutkaan, mutta esikäsittelyohje.

 4. bL Kirjoittaa:

  Ja niistä siruetanoista en tiedä, wikipedia ei ainakaan kieltänyt tekemästä niin, joten miksipä ei. :o

 5. norpatti Kirjoittaa:

  Kiitti. Hmm. Minkäköhänlainen on verkkopohjainen astia ja mistä sellasia saa? Ja millainen on suolapeti? o_O

 6. Surkea Kirjoittaa:

  Haha itellekki on jääny just hevoshullun sarjiksista aina mieleen et kaikki lämppärit ja arabit on sellasia korskuja ja kuumia villihevosia! :’D Niin ne sarjakuvat voi vaan mieleen vaikuttaa..

 7. bL Kirjoittaa:

  Kaipa verkkopohjaiseksi astiaksi kelpaa esimerkiksi leffavuokraamosta varastettu karkkirasia, johon on pohjaan tökitty reikiä, kanneksi laitettu sukkahousut ja käännetään sen ylösalaisin. :D Suolapeti kait on vaan… Läjä suolaa. :DD

 8. Snii Kirjoittaa:

  Tuli noista varsoista ja susta mieleen heti Despicable Me:n Agnes ja tää kohta: http://www.youtube.com/watch?v=82utG7Q3G_k :D

 9. Inttu Kirjoittaa:

  On joo melko irstaan näkönen se Sahalammen veden aiheuttama luolanais-efekti :D

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausTämä on sarjakuvataiteilija Milla Paloniemen (aka norpatin) blogi. HUOM! Blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille! Ethän kopioi/irroita kuvia/sarjiksia niiden alkuperäisestä yhteydestä, (poikkeuksena sitaattioikeus) kiitos! Kaikki blogin sisältö (c) Milla Paloniemi (norpatti)

EVO facebookissa, TYKKÄÄ! :)

Tägit

Archives

Blogroll