10 jutskaa joita et (ehkä) tiennyt meigäst!

19.12.2013 - 22:20 / norpatti.


…paitsi, että oon kyl käsitelly näist meilkein kaikkia jossain vaiheessa täällä blogissa (ja kaikki kamut kyl tietää nää jo). No, teinpä ny kuiteski aikani kuluksi!


Kategoria: sarjakuvat.
Tagit: , , , , , , , ,14 vastausta - “10 jutskaa joita et (ehkä) tiennyt meigäst!”

 1. Jonse Kirjoittaa:

  Spirit thö superheppa piirrosleffa kakkaa? Juoksen itkemään syvästi loukkaantuneena nurkan taakse… Ei vaineskaan. Näistä dreamworksin 3d leffoista tuo Näin Koulutat Lohikäärmeesi oli kiva. Juurikin sen takia, että se oli vähän vakavempi hässäkkä… Ja tietysti ne lohikäärmeet.
  Animaatiotutkinnon suorittaneena häpeän, että edes harkitsin moista ammattia. Iso työ ja ikuinen tyytymättömyys lopputulokseen. 8(

 2. norpatti Kirjoittaa:

  Mä en tykkää Dreamworksin hahmoista yyhtään. Madagaskarit ja Ice Aget summuut. Niistä puuttuu semmonen tietty syvällisempi ulottuvuus, mikä esim. Pixarin hahmoista löytyy. En osaa selittää ihan tarkalleen, mikä niissä DW-leffoissa risoo. Voin kertoo, et yritetty on, eikä kukaan oo KOSKAAN samaa mieltä mun kaa! :D Miyazakin hahmot on kuiteski parhaita <3 Spiritistä olisin saattanu tykätä kersana, mut nyt ei napannu. Vanhemmista Dreamworks-tuotannoista AINOA josta tykkään on "The Secret of NIMH". Vai olikos se edes DW:n..?

 3. Elppi Kirjoittaa:

  Dreamworks on pitkästä urastaan huolimatta ihan lapsenkengissä verrattuna Disneyyn tai Pixariin (nykyisin Disney Pixariin?), juurikin tuosta hahmojen syvyydestä ja JUONESTA johtuen. Uusimmat Dreamworksit (How to train your dragon, Rise of the Guardians) on kehittynyt sitten Shrekien (joka myös inhoan!) ja etenkin Legendoista löytyy hahmosyvyyttä. Miinuksena sitten se, että hahmoihin keskittyessään unohtivat kehitellä toimivan juonen. Dreamworks haukkaa liikaa kerralla ja yrittää ahduttaa liian monta mielenkiintoista hahmoa huonoon juoneen, jolloin kaikki jäävät valjuiksi + juoni älyttömäksi? :D

  Tulipa älykäs selitys.

  JA KYLLÄ KERÄÄT ROHKEUTTAA RUVETA PUNK-LAULAJAKSI! :D Tuu Kuopioon mukaan mun miehen punkkikeikoille imemään tunnelmaa ja meininkiä ja rohkeutta perustaa bändi!

 4. Jukka V Kirjoittaa:

  Voisiko tuossa dreamworks pixar asiassa olla taustalla se että Dreamworksillä leffoja tehdään enemmän bisneksen takia, kun taas pixarilla taiteilijoiden ilmaisu on se tärkeämpi asia? Näin olen käsittänyt.

 5. Catherin Kirjoittaa:

  Vitsit kun tästä postauksesta tuli ihan hellllvetin hyvä mieli! Kiitos! :)

 6. norpatti Kirjoittaa:

  Elppi: JUU kuulosti oikein hyvältä selitykseltä. :) Mikä sun miehen bändi on? Jukka V kans, no semmone fiilis on kans jääny, vaikka onhan neki ältsin hianosti neki toki tehtyi. Mut kyllä Pixarilla on hianompia.

  Ymmärtääkseni Pixar on nykysin oma firma ja Disney on erikseen. Disneyn 3d-juttuja en oo juur kattonu. Räyhä-Ralf pitäis nähdä, oon kuullu paljo hyvää. DW vs Pixar -tasosta (mulle HENK KOHT, en haluu dissata kenenkään mielipiteitä/mieltymyksiä!) kertoo esim se, että oon liikuttunu, eli itkeny, monen Pixar-leffan kohdalla (UP, Toy Story 3), mutta en ainoankaan DW-leffan kanssa.

  Disneyssä iänikuinen v-tutuksen aihe on ollu ylilaihat muikkelit ja överi-muskulaariset äijät pääosissa. Mua ei oo koskaan oikein inspannu ne, kersanaki kiinnosti aina enempi ne muut hahmot. PAITSI Pocahontas: Siinä on jotain yritystä. Uuh.

 7. Elppi Kirjoittaa:

  Kaks bändiä on, toinen on Ratkaisu ja toinen Psykoterapia. Molemmat löytyy esim. Facebookista :) paykoterapia voitti äskettäin “ramoviisut” eli erään punkmusiikkikilpailun Helsingissä :D

 8. Kyuuketsuki Kirjoittaa:

  Hei! Pakko leffafriikkinä vinkaista, että Ice age ja NIMH eivät ainakaan (todellakaan) ole Dreamworksin elokuvia (Ice age on 20th Century Fox:in elokuva ja NIMH on Don Bluth Productions:in ainoaksi jäänyt leffa.)

  Ite olen jo jonkin aikaa kannattanut enemmän DreamWorksin leffoja sen takia, että DW:n tuottamat piirretyt eivät ehkä ole niin lapsille suunnattuja :) Pixarilla on joitakin mestariteoksia, mutta harvemmissa määrin uudet ovat hyviä (johtuen ideoiden puutteesta ja vitseistä, jotka on luonnollisesti pikkupilteille suunnattuja). Siis minun mielestäni! Mielestäni lapsille voisi näyttää enemmän vanhoja Disney piirrettyjä (huolimatta että niissä nyyyyh juodaan olutta, poltetaan sikaria yms.), koska ne ovat oikeasti kaunista taidetta, eikä meidänkään sukupolvi traumatisoitunut niistä.

  Surullista kyllä, DW:kin on alkanut sortumaan massatuotantoon tunkemalla esim. Shrekkiin miljoona jatko-osaa, mikä on tarpeetonta :I

  Tiivistettynä: Omasta mielestäni Pixarissa ja DW:ssä on molemmissa hyvää ja pahaa :)

  Mutta kiva merkintä :)~ Lisää sun juttuja odottaessa!

 9. Lissu Kirjoittaa:

  Pakko hehkuttaa Näin koulutat lohikäärmeesi -leffaa. Siinä on maailman söpöin lohhari <3. Ihan sen takia kannattaa katsoa!

 10. norpatti Kirjoittaa:

  Tarttee tarkistaa!

 11. Paula Kirjoittaa:

  Heei, en oo aiemmin kommentoinu ikinäkoskaanmilloinkaan blogiin, mutta nyt oli PAKKO,koska jaan NIIIIIIIIIIN sun kanssa mielipiteeni tuosta kiroilemisesta. Oon lukenu sun blogia ja sarjakuvia jo pitkään ja musta on hienoa, kun kiroilemisen ”mainetta” kohotetaan. Kirjoitin lukioaikoina pari äidinkielen mielipidekirjoitustakin kiroilemisen puolesta ja oon ehdottomasti sitä mieltä, että kiroileminen kunniaan! Opettajani ei niinkään vanhoillisena ihmisenä mielipiteitäni arvostanut, mutta mainitsin kirjoituksissani toki myös ihan aiheeseen liittyviä tutkimuksia siitä, että kiroilu lievittää kipua. En tällä tarkoita sitä, että arvostaisin ainaista niin yleistä vitun viljelyä vaan sitä, että ne perinteiset perkeleet ja myös tietenkin kaiken maailman omaperäisimmätkin kirosanat ovat oiva keino ilmaista omia tunteitaan.Olen myös erittäin ylpeä suomalaisesta kulttuurista, jossa kirosanojen kirjo on niin laaja ja rikas.Itse täysiverisenä savolaisena olen myös sitä mieltä, että murteet ja kirosanat ovat yksi tärkeimpiä kulttuuriperintöjämme, joiden säilyttämisen puolesta tulisi tehdä enemmän työtä. Historiasta kiinnostuneena olisi myös erittäinkin mielenkiintoista tutkia kirosanojen historiaa/käyttöä/muotoutumista ja miten niiden käyttö on ajan kuluessa muuttunut! Rikas ja monipuolinen kielenkäyttö <3 Tässä pientä avautumista, mutta suuret kiitokset sinulle siitä, että nostat kiroilun arvostusta omalla panoksellasi! Kiitos muutenkin huipusta blogista, nyt kun kerrankin uskaltauduin kommentoimaan! :)

 12. TED Kirjoittaa:

  Pakko olla täysin samaa mieltä kohdan 1 kanssa! Itselleni tulee monesti suorastaan pahoinpidelty olo kun yritän katsoa jotain nykyajan Jenkki “komedioita”. Olon tekee tietysti vielä pahemmaksi jos toinen nauraa täysiä vieressä :(

 13. Nipoko Kirjoittaa:

  Oon lukenut blogiasi alusta loppuun monta kertaa (joo olen stalkkeri) ja mulla on kysymys joka ihmetyttää: Miksi aloit “puhumaan” stadilaisittain heti kun muutit Helsinkiin? Esim. Siltä on silt, mikään on mikää, tehtyjä on tehtyi, mulla on mul jne..

  En siis vinoile enkä mitään, sulla oli kiva oma murre ja tapa “puhua”, älä sitä tahallasi väännä toiseksi. :)

 14. norpatti Kirjoittaa:

  Mulle tarttuu kaikki murteet ja tavat puhua tosi helposti. E-pohjanmaalla, kun viettää hetken, niin se murre tulee takas. Turussa tarttuu turun murre, Savossa savon, jne. Joku laumaviettijuttu. Puhun jotain ihmeen sekakieltä, mikä on tarttunut kavereilta täältä. Mitä tulee taas kirjoittamiseen tai sarjiksien tekstaukseen, niin vääntelen sanoja mielelläni vähän miten sattuu milloinkin huvittamaan, en hirveän tarkkaan harkitse.

  En tiedä, missä oot kuullu mun puhuvan stadilaisittain tai ei-stadilaisittain? Mut niin: En oo mitenkään tahallani yrittänyt päästä eroon mistään tavasta puhua tai muuttaa sitä mihinkään suuntaan… :)

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausTämä on sarjakuvataiteilija Milla Paloniemen (aka norpatin) blogi. HUOM! Blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille! Ethän kopioi/irroita kuvia/sarjiksia niiden alkuperäisestä yhteydestä, (poikkeuksena sitaattioikeus) kiitos! Kaikki blogin sisältö (c) Milla Paloniemi (norpatti)

EVO facebookissa, TYKKÄÄ! :)

Tägit

Archives

Blogroll