Norpatti esittää: Yrjöilyä, urpoilua ja puhdistautumisriittejä

12.08.2015 - 14:48 / norpatti.


Joototah nyt tulee tällanen megapostaus, mutta koska mulla ON OLLU ihan oikeeki elämä (tän tunneshaiban ohella, voitteko kuvitella!), en oo ehtiny skannailla/päivittää. Oh well, here it goes:

FEIS TU FEIS
puhutaan

(Wanha juttu jo tääki. Meigä siis oli toi, joka ehdotti feis-tu-feis puhumista alunperin…)

MÖKKI

mokilla
mokilla2

#TUNNETILANNE

asukkaat

IHANA…eiku…

ihansama

lintutilane
(nojoo, ei se <3 nyt oikestaan niin rikki menny, mutta pitipä ny tästäki piertää joopatijoo…)

vaikeeta

TYKKÄÄMISESTÄ

tykkaaminen
tykkaaminen2

ROMANTIKKOUDESTA

romantikkous
romantikkous2
romantikkous3
NO HUOKAIL HUOKAIL

huokaus

PLIKAT KÄVI VÄHÄ RIMPSALLA…

tallinna1
tallinna2
  tallinna3

tallinna4

(ja siis noi ylläolevat on sitä kamaa mitä darrapäissäni piirtelin, heh, ompas tää taas metaa)

JA VIELÄ YKS HAIKEILU!

terde
terde2
terde3
Saa vinkkaa hyvii biisei. Tove Lo:n MOMENTS on IHANA! Kunnon voimautusbiisi <3

NÄYTTELY

nayttely
nayttely2

Niin, elikkäs siis mullahan aukee tänään näyttely nimeltäänKAIKKEE MUUTA” Sarjakuvakeskuksella (Arabiassa, Hämeentie 150). Pystytys oli sen verran raju kokemus, et palautteli aika hyvin taas tähän hetkeen ja valoi, ihme kyllä, hulluna tarmoa myös tulevaisuuteen. Näyttelyssä esillä siis kaikkee muuta, kuin K-siili-juttuja. Tervetuloa/menoa tsiigaileen! Ehdottomasti henk. kohtaisin näyttely ever!

 

Kategoria: sarjakuvat.
Tagit: , , , , , , , , , , ,9 vastausta - “Norpatti esittää: Yrjöilyä, urpoilua ja puhdistautumisriittejä”

 1. Reeta Kirjoittaa:

  Naistä viime aikojen sarjiksista tulee tosi surullinen olo. Ei siksi, että sinkkuudessa olisi jotain surkuteltavaa, vaan siksi, että turhattaa, että upea, lahjakas nainen kirjoittaa ja piirtää vain miehistä ja niiden kaipuusta. En tarkoita sanoa, että “hanki elämä” ja tiedän kyllä, että yksinolo voi olla ahdistavaa, mutta toivon todella, että näiden sarjakuvien nainen havahtuisi omaan lahjakkuuteensa ja mahdollisuuksiinsa ja keskittyisi johonkin muuhun kuin etsimään hyväksyntää ja oikeutusta miehiltä. Aiemmin olet piirtänyt paljon poliittisia ja filosofisia tarinoita, sellaisia olisi ihana lukea lisää. :-)

 2. norpatti Kirjoittaa:

  I know!! Tää on nyt vaan vaihe, joka on käytävä. Tulee piirrettyä ulos tätä “turhaa” tunnehömppää. Varmasti tää menee ohi ja saan taas keskityttyä muuhun ja piirrettyä muusta. Sitä vaan ku on ikänsä eläny suhteissa ni ne jutut on päällä. Mut kiitti huomiosta, huomioitu on :)

 3. Itkis Kirjoittaa:

  Itelläki on tällä hetkellä draamaa elämässä ja nää + kaikki aikasemmat sarjikset antaa itelleki voimaa jatkaa ja mennä eteenpäin vaikka välillä on ihan nolla olo eikä jaksais enää yhtään. :) Kuvittelen välillä et nää paneelit joissa puhut itelles olis suunnattuja mulle :D Kiitos!

 4. Truu Kirjoittaa:

  Näistä sarjakuvista tulee mieleen omat hiukan vastaavat ajat, itse kuuntelin silloin näitä kappaleita:
  https://www.youtube.com/watch?v=pJFntOj9zuc
  https://www.youtube.com/watch?v=zL4ZZIVnZIQ
  https://www.youtube.com/watch?v=yL97AocwuaE
  https://www.youtube.com/watch?v=-ks3R2BwyO0
  Vanhoja biisejä, mutta onneksi en ole joutunut enää vuosihin moiseen tunne myllytyksehen ja ei ole tarvinnut samallalailla etsiä tsemppi biisejä.

  Olet oikeilla jäljillä, kun olet sitä mieltä että täytyy saada oma itsetunto ensin järjestykseen. Opettele ensin rakastamahan itteäs. Jos ei tuu toimehen ittensä kans, on aika maharoton yrittää siihen soppahan vetää joku toinenki ihminen. Kaikki tulee aikanaan, opi rakastamaan itteäs ja oot valmis rakastamaan muitakin.

  Isoosti tsemppiä noihin aikoihin!

 5. Eräs Kirjoittaa:

  Täällä yksi jo vuosia blogiasi seurannut fani. Olen vähän samalla kannalla kuin nimimerkki Reeta, että on surku nähdä että sulla on nyt tällainen vaihe, että et osaa oikein ajatella muuta kuin miehiä ja etenkin “ja keskittyisi johonkin muuhun kuin etsimään hyväksyntää ja oikeutusta miehiltä”.

  Olen muutenkin aistivinani näiden sun viimeaikaisten sarjisten takaa ahdistusta ja tietynlaista maniaakin (lähinnä siinä että “pakko saada mies/jonkinlainen suhde”). Voisiko mitenkään olla mahdollista, ettet ole käsitellyt tarpeeksi viimeisen kunnollisen parisuhteesti eroa, ja nyt oli vielä nämä koiran kuolemat ym.? En tarkoita mitenkään pahalla vaan pelkällä hyvällä kun sanon, että saattaisit saada aivan uutta näkökulmaa, apua ja potkua elämään jos kävisit juttelemassa jonkun ammattilaisen kanssa, vaikka vain kerran tai kaksi :) Toisinaan meille nuorille ihmisille tekee hyvää kuulla vähän “tough love” itseämme vanhemmilta, jotka ovat saaneet elää tätä elämää iloineen ja suruineen jo vuosikymmeniä meitä pidempään.

  Olin tossa samassa tilanteessa (eronnut vuotta aiemmin pitkästä parisuhteesta, ja koitin sitä onttoutta täyttää sisälläni lukuisilla irtosuhteilla) pari vuotta sitten. Mun vanhemmat sanoi mulle lopulta suoraan jonkun aikaa toilailujani sivusta seuranneina, että kannattaisiko himmata hetken ja vaikka olla ihan kokonainen vuosi itsekseen miehiä miettimättä? Kyseessä on tietynlainen itsensä kohtaaminen silmästä silmään, mikä voi olla pelottavaakin – mutta pirun voimaannuttavaa. Universumi ei yksinkertaisesti anna sulle sitä mitä sä niin kovasti metsästät niin kauan, kuin sä olet epätoivoinen. Vasta sitten kun sä olet oikeasti hyväksynyt itsesi, sä voit löytää sen rakkauden mikä sulle kuuluu.

 6. Truu Kirjoittaa:

  Ilmeisesti kommentissani oli jotain, mikä aiheutti sen poistamisen? Koitin laittaa kannustavaa viestiä. Pahoitteluni siitä mikä sai aikaan poiston, mitä se ikinä olikaa!
  *poistuu varovasti takavasemmalle*
  ;_;

 7. Inka Kirjoittaa:

  Niin ihailen sinun heittäytymistäsi! Tuota uskallusta ja kykyä todella avautua ja käsitellä näitä yleismaailmallisia tunnetiloja julkisesti. Tehdä taidetta itseään terapioiden… se on ihanaa. Kirjoitan itse runoja ja puran kaikkea kokemaani niiden kautta, mutta kuitenkaan en uskalla olla yhtä rohkea. Mutta toisaalta, jokaisessa taiteenlajissa on oma tyylinsä: sarjakuviin sopii paremmin tuollainen suora, selkeä, lyhyt sanainen tapa ja tiivistäminen. Runoudessa usein käytetään taas kierto ilmauksia ja synonyymeja sanoille, jolloin tulkinnan varaa jää enemmän sen suhteen miten lukija haluaa tekstin ymmärtää. Taiteessa on ihaninta se, että niihin juttuihin voi mennä sisälle, löytää itseään. Sinun tapasi käsitellä asioita on mielestäni loistava!! Vaikka käsittelet vaikeita asioita, on mukana aina ripaus ironiaa. Olen ihan vaikuttunut ja minuun nämä iskee todella syvälle ja lujaa. Toivon todella, että jokainen joka taidetta tekee, uskaltaa tehdä sen sillä omalla tyylillään välittämättä siitä mitä arvostelijat sanoo. Ihana Milla:)

 8. norpatti Kirjoittaa:

  Truu: Höh, näin sen kyllä ja kuuntelin biisit! Kiitos! Se tais näkyy vaan mulle ku oli niit linkkei siinä. Nyt pitäs näkyy kaikille:)

  Eräs: Juu on tullu kyl kelattua ihan huolella tässä eron jälkeen ihan just kaikkee tota mitä sanoit. Tiedostan tosi vahvasti nää omat tunnetilat ja mistä ne johtuu ja just ton manian ja kaiken (ja myös sen miten hulluilta nää sarjikset vaikuttaa!). Tää kesä on ollu vähän tämmönen, et oon ihan tarkotuksella päästäny itteni vähän hunningolle ja elämään ja kokemaan ilot ja surut. Eiköhän tää pää rauhotu kun syys saapuu, elämä täyttyy kivoista jutuista, pääsee tanssimaan, joogaamaan ja tipatontaki vietellään taas ja monemmoista taideproggista pääsee puuhaamaan. Kiitos sanoistasi! <3

  Inka: <3<3<3!!!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausTämä on sarjakuvataiteilija Milla Paloniemen (aka norpatin) blogi. HUOM! Blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille! Ethän kopioi/irroita kuvia/sarjiksia niiden alkuperäisestä yhteydestä, (poikkeuksena sitaattioikeus) kiitos! Kaikki blogin sisältö (c) Milla Paloniemi (norpatti)

EVO facebookissa, TYKKÄÄ! :)

Tägit

Archives

Blogroll